-
ArtykułyHłasko, powrót Malcolma, produkcja dla miłośników „Bridgertonów” i nie tylkoAnna Sierant1
-
ArtykułyAkcja recenzencka! Wygraj książkę „Cud w Dolinie Poskoków“ Ante TomiciaLubimyCzytać1
-
Artykuły„Paradoks łosia”: Steve Carell i matematyczny chaos Anttiego TuomainenaSonia Miniewicz2
-
ArtykułyBrak kolorowych autorów na liście. Prestiżowy festiwal w ogniu krytykiKonrad Wrzesiński15
Kuchnie świata
Cytaty
PANNA COTTA 500 ml słodkiej śmietany 1 laska wanilii 4 dag cukru 3 listki żelatyny 1. Do garnka wlać śmietankę, dodać miąższ z wanilii i wydrążoną laskę, cukier, całość zagotować. Laskę wanilii usunąć. 2. Listki żelatny namoczyć w zimnej wodzie, a gdy zmięknie, odcisnąć lekko i dodać do gorącej śmietanki. Mieszać, aż rozpuści się całkowicie. 3. Śmietankę wlać do opłukanych zimną wodą foremek izostawićw lodówce do stężenia na około 6 godzin. 4. Deser odciąć nożem od krawędziforemek,foremki na chwilę znurzyć w gorącej wodzie i wyłożyć, odwracając do góry dnem, Podawać z dowolnymi sosami owocowymi.
PANNA COTTA 500 ml słodkiej śmietany 1 laska wanilii 4 dag cukru 3 listki żelatyny 1. Do garnka wlać śmietankę, dodać miąższ z wanilii i wydrążoną laskę, cukier, całość zagotować. Laskę wanilii usunąć. 2. Listki żelatny namoczyć w zimnej wodzie, a gdy zmięknie, odcisnąć lekko i dodać do gorącej śmietanki. Mieszać, aż rozpuści się całkowicie. 3. Śmietankę wlać do opłukanych zi...
Rozwiń Zwiń