Made To Order: Robots and Revolution

Okładka książki Made To Order: Robots and Revolution autora Brooke Bolander, John Chu, Daryl Gregory, Peter F. Hamilton, Rich Larson, Ken Liu, Ian R. MacLeod, Annalee Newitz, Tochi Onyebuchi, Suzanne Palmer, Sarah Pinsker, Vina Jie-Min Prasad, Alastair Reynolds, Kelly Robson, Sofia Samatar, Peter Watts, 9781781087879
Okładka książki Made To Order: Robots and Revolution

Kup Made To Order: Robots and Revolution w ulubionej księgarnii

Oceny książki Made To Order: Robots and Revolution

OPINIE i DYSKUSJE o książce Made To Order: Robots and Revolution

Na półkach: , , , ,

Ocena dotyczy wyłącznie jednego opowiadania.

Zbiór opowiadań zawierający kontynuacje opowiadania "Sonnie ma przewagę". I to było jedyne opowiadanie, które mnie interesowało i które przeczytałem. Reszta zawartych w książce mnie nie interesuje. Niestety jestem nim zawiedziony, bo poszło w kompletnie innym kierunku, niż bym myślał. Fabuła całkowicie poszła w inną stronę. Sporo się zmieniło w tym świecie.

Spoilery ->

Walki zostały całkowicie zakazane po tym jak niektórzy ludzie stwierdzili, że sterowanie bestią to idealna okazja do obrabowania banku. Po drodze oczywiście nie odbyło się bez wielu ofiar. I tak oto walk już nie ma, a bestie innych drużyn są likwidowane. Przyjaciele Sonnie zostali zamordowani. Nim jednak do tego doszło ciało Sonnie, ludzkie ciało, dostało ogromny upgrade od nich. Khanivore został zastrzelony. I to chyba główny powód, dlaczego mi to nie podeszło. Właśnie on, czy raczej ona, mnie przyciągała do tego świata. Tym, że Sonnie jest nim, w tym ciele, tym ciałem. To był mój główny powód, dlaczego tak bardzo mnie to fascynowało. A tutaj Khanivore jest na chwilę i ginie. A Sama Sonnie nie jest już nim, a ma swoje "ludzkie" ciało.

Ocena dotyczy wyłącznie jednego opowiadania.

4 użytkowników ma tytuł Made To Order: Robots and Revolution na półkach głównych
5 użytkowników ma tytuł Made To Order: Robots and Revolution na półkach dodatkowych

Peter F. Hamilton
Peter F. Hamilton
Brytyjski pisarz, najbardziej znany ze space oper. Jego książki sprzedały się w ponad 2 milionach egzemplarzy na całym świecie. Peter F. Hamilton urodził się w angielskiej miejscowości Rutland 2 marca 1960 r. Nigdy nie studiował, jak sam powiedział w wywiadzie, za młodu nie był w ogóle zainteresowany uczeniem się. W 1988 roku jego pierwsze opowiadanie zostało opublikowane w "Fear Magazine". W 1993 roku opublikował pierwszą powieść "Mindstar Rising", która otworzyła pierwszą z wielu trylogii i sag, które napisał. Do najnowszych należą "Saga Wspólnoty" oraz "Pustka". Nadal mieszka w Rutland ze swoją żoną Kate, córką Sophie i synem Felixem.

Cytaty z książki Made To Order: Robots and Revolution

Dodaj cytat z książki Made To Order: Robots and Revolution