I tak zostawisz mnie na lodzie

- literatura młodzieżowa
- 2026-04-08
- 2026-04-08
Na lodzie nie ma miejsca na prawdziwą przyjaźń. Ale czy jest miejsce na prawdziwą miłość?
Zuza niczego nie kocha tak mocno jak łyżwiarstwa. Ma jasny cel: zabłysnąć w kwalifikacjach jako nowa zawodniczka i pokazać wszystkim – a zwłaszcza swojej mamie – że pasja znaczy więcej niż oceny. Rywalizacja na lodowisku bywa brutalna i wcale nie kończy się po zejściu z tafli. Szczególnie że Zuza coraz więcej czasu spędza z Filipem – łyżwiarzem, o którym marzy każda dziewczyna z jej grupy.
Próbując zdobyć pozycję w zespole, Zuza daje się sprowokować kapitanowi drużyny hokejowej – Gabrielowi. Wystarcza jeden ryzykowny piruet i dziewczyna zostaje zawieszona. Jednak żeby osiągnąć sukces, jest w stanie zrobić wszystko. Problem w tym, że za każdym razem, gdy Gabriel pojawia się w pobliżu, Zuza czuje, jak rosną w niej irytacja… i coś jeszcze, czego wolałaby w sobie nie zauważać.
Bo choć jej największą miłością są łyżwy, to z niektórymi uczuciami nie da się walczyć…
Kup I tak zostawisz mnie na lodzie w ulubionej księgarni
Oceny książki I tak zostawisz mnie na lodzie
45 użytkowników ma tytuł I tak zostawisz mnie na lodzie na półkach głównych- Chcę przeczytać 45
- Premiery Kwiecień 2026 2
- _RÓŻNE_ 1
- Samodzielne 1
- E-book 1
- Zapowiedź 1
- Hockey 1
- Kupie 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce I tak zostawisz mnie na lodzie