Dieta w chorobie nowotworowej

Okładka książki Dieta w chorobie nowotworowej Aleksandra Kapała
Okładka książki Dieta w chorobie nowotworowej
Aleksandra Kapała Wydawnictwo: Buchmann zdrowie, medycyna
Kategoria:
zdrowie, medycyna
Wydawnictwo:
Buchmann
Data wydania:
2016-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2016-01-01
Język:
polski
ISBN:
9788328028500
Średnia ocen

6,7 6,7 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,7 / 10
7 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
130
23

Na półkach:

Wiecie, co to jest autofagia? Nie wiecie . Wiecie, dlaczego organizm chorego źle reaguje na białko zwierzęce? Bo im więcej białka, tym mniejsza autofagia (I mniejsze szanse na pokonanie nowotworu). Gratuluję pisania kompletnych bzdur, które wielu osobom zaszkodzą. Polecać choremu na raka białko to tak jak polecać osobie z wrzodami chilli.

A zakazywanie warzyw kapustnych- też "mądry" krok. Szkoda tylko, że to one zawierają indolo-3-karbinol, czyli jedną z najlepszych przeciwrakowych substancji, która uruchamia mechanizm glukuronidacji.

I na sam koniec- nie wspomniano o ważnej roli omega-9 w diecie i o tym, że należy drastycznie ograniczyć kwasy tłuszczowe nasycone (które działają prozapalnie) ani o samej istocie stanu zapalnego jako fundamentu raka i o masie substancji, stan zapalny leczą. Np. antocyjany w owocach jagodowych, kurkumina, flawonoidy z kakao, beta-karoten z arbuza czy witamina E ze słonecznika. Jest tego masa. I zamiast skupić się na tym, co faktycznie leczy pacjenta i ułatwia organizmowi walkę z rakiem, skupiacie się na jedzeniu czegokolwiek, czego pacjent nie wyrzyga. Nie tak to powinno działać!!!

Domyślam się, że intencje były dobre, ale wykonanie bardzo, bardzo słabe.

Wiecie, co to jest autofagia? Nie wiecie . Wiecie, dlaczego organizm chorego źle reaguje na białko zwierzęce? Bo im więcej białka, tym mniejsza autofagia (I mniejsze szanse na pokonanie nowotworu). Gratuluję pisania kompletnych bzdur, które wielu osobom zaszkodzą. Polecać choremu na raka białko to tak jak polecać osobie z wrzodami chilli.

A zakazywanie warzyw kapustnych-...

więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    9
  • Chcę przeczytać
    8
  • Posiadam
    4
  • 2019
    1
  • Teraz czytam
    1
  • Dietetyka
    1
  • Mam
    1
  • Polski autor
    1
  • Przeczytane 2021
    1
  • 1 inne wydanie - brak w serwisie - dodać
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Dieta w chorobie nowotworowej


Podobne książki

Przeczytaj także