Egzorcyzmy Dory Wilk

Okładka książki Egzorcyzmy Dory Wilk autora Aneta Jadowska, 9788375749397
Okładka książki Egzorcyzmy Dory Wilk
Aneta Jadowska Wydawnictwo: Fabryka Słów Cykl: Dora Wilk (tom 5) fantasy, science fiction
Dora Wilk (tom 5)

Oceny książki Egzorcyzmy Dory Wilk

OPINIE i DYSKUSJE o książce Egzorcyzmy Dory Wilk

Lekka i przyjemna, idealna jako audiobook do sprzątania

Lekka i przyjemna, idealna jako audiobook do sprzątania

I kurde ten piąty tom wziął i mnie złamał kompletnie.
Zacznijmy od tego, że zaczął się naprawdę bardzo dobrze. Były bardzo ciekawe morderstwa, już pomijam to bajkowe przywrócenie na łono policji, była tajemnica i już naprawdę miałam się wyszczerzyć gdy dostałam prosto w twarz.
Cała zagadka morderstw rozwiązuje się po pięciu rozdziałach, Dora zostaje porwana i ucieka w trakcie dwóch rozdziałów a cała reszta to okropnie nudne latanie za własnym ogonem.
Jezus ta książka mogłaby być spokojnie o połowę krótsza, praktycznie przez większość czasu tu się nic nie dzieje, a najlepszy wątek zostaje ucięty na samym początku.
No i ten nieszczęsny wątek z Baalem. Naprawdę strasznie irytuje to ciągłe umizgiwanie się wszystkich do Dory.
Nawet nie będę zaczynać swojej litanii bólu.
Wynudziłam się za wszystkie czasy.
~Idris

I kurde ten piąty tom wziął i mnie złamał kompletnie.

Nie wiem co napisać o tym tomie😅 Męczyło mnie strasznie, że tak wszyscy kochają bezgranicznie główną bohaterkę (lub już po sekundzie się w niej zakochują🤣). Pomijając ten fakt, sama historia dobra🙂

4909 użytkowników ma tytuł Egzorcyzmy Dory Wilk na półkach głównych
1291 użytkowników ma tytuł Egzorcyzmy Dory Wilk na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Egzorcyzmy Dory Wilk

Okładka książki Młyn Przemek Corso, Tomasz Duszyński, Joanna W. Gajzler, Juan Gómez-Jurado, Aneta Jadowska, Magdalena Kubasiewicz, Jakub Małecki, Marcin Mortka, Hanna Szczukowska-Białys, Milena Wójtowicz
Okładka książki Cztery trupy w barszcz Aneta Jadowska, Marta Kisiel, Magdalena Kubasiewicz, Milena Wójtowicz
Okładka książki Kwiat paproci i inne legendy słowiańskie Paulina Hendel, Aneta Jadowska, Marta Kisiel, Marta Krajewska, Agnieszka Kulbat, Katarzyna Berenika Miszczuk, Martyna Raduchowska, Jagna Rolska, Małgorzata Starosta, Anna Szumacher
Aneta Jadowska
Aneta Jadowska
Urodzona 14.08.1981 filolożka, wielbicielka pomysłów niepraktycznych i niełatwych, czym uzasadnia doktorat z literatury i wiele innych ślepych uliczek w swojej biografii. Od 2000 r. mieszka w Toruniu i chyba już jest Torunianką, bo jak rodowici mieszkańcy miasta jednocześnie kocha je i nie znosi. Wiedzie nocny tryb życia, bo w nocy najlepiej jej się pisze i czyta. Śpi, gdy przyzwoici ludzie pracują, co chyba czyni ją człowiekiem nieprzyzwoitym. Na studiach polonistycznych wciąż wysłuchiwała, że fantastyka nie jest poważną literaturą i że nie powinna marnować na nią talentu. Na kilka lat nawet uwierzyła. Do czasu gdy nie uznała, że uwielbia pisać powieści niekoniecznie poważne i skoro sama woli spędzić wieczór z kryminałem czy urban fantasy niż z Konwickim, dlaczego nie miałaby pisać książek, jakie sama lubi czytać? Debiutowała kilka razy, bo raz jej nie satysfakcjonował: w 1999 opowiadaniem „Dziwny jest ten świat” (Gazeta Radomszczańska),w 2004 opowiadaniem „Kalejdoskop” (na łamach Science Fiction),a teraz „Złodziejem dusz” w Fabryce Słów, który znów jest debiutem, pierwszym tomem serii o Dorze Wilk zaplanowanej jako sześcioksiąg, choć czas pokaże czy to wystarczy na opisanie przygód tej awanturniczej wiedźmy.

Okładka książki Harde Baśnie Ewa Białołęcka, Krystyna Chodorowska, Agnieszka Hałas, Anna Hrycyszyn, Aneta Jadowska, Aleksandra Janusz, Anna Kańtoch, Marta Kisiel, Magdalena Kubasiewicz, Anna Nieznaj, Martyna Raduchowska, Milena Wójtowicz, Aleksandra Zielińska

Cytaty z książki Egzorcyzmy Dory Wilk