Domowy wyrób serów
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Seria:
- Domowy wyrób
- Tytuł oryginału:
- Home Cheese Making
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo RM
- Data wydania:
- 2019-05-29
- Data 1. wyd. pol.:
- 2010-01-01
- Liczba stron:
- 278
- Czas czytania
- 4 godz. 38 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788381511995
- Tłumacz:
- Olga Knopińska
- Tagi:
- wyd. IV
Witajcie w świecie serów!
Blisko 100 przepisów na sery; 60 przepisów na potrawy z serem i wiele innych serowych smaczków. Przemiana mleka w ser, to zadanie, o które może pokusić się każdy z nas. Nawet w warunkach domowych możemy, eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą można osiągnąć zaskakujące rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym. A jeśli zabawa nam się spodoba, może być inspiracją do założenia dochodowego zajęcia.
Książka zawiera także wskazówki i receptury wypróbowane przez innych miłośników serów, historyjki o słynnych serowarach oraz rozmaite ciekawostki. Doświadczonym serowarom pomoże wznieść się na wyżyny tej sztuki, a początkującym - jak pewnie stawiać pierwsze kroki.
`W tej książce znajdziecie wszystko, co początkujący serowar powinien wiedzieć, aby już za pierwszym razem stworzyć wyśmienity ser.`
San Francisco Examiner