Na tropach ciemności

Okładka książki Na tropach ciemności autora Lynn Flewelling, 8371505655
Okładka książki Na tropach ciemności
Lynn Flewelling Wydawnictwo: Zysk i S-ka Cykl: The Nightrunner (tom 2) fantasy, science fiction
The Nightrunner (tom 2)
Stalking Darkness
1999-01-01
1999-01-01
1997-02-03
Dorota Żywno

Kup Na tropach ciemności w ulubionej księgarnii

Oceny książki Na tropach ciemności

OPINIE i DYSKUSJE o książce Na tropach ciemności

Cudowna książka. Czytając ją poczułam się jak 15-20 lat temu, gdy jako dzieciak zaczytywałam się w takich tytułach jak seria o Wiedźminie albo Imię Wiatru. Znów poczułam to podekscytowanie. Wczułam się, a serce nieraz waliło mi podeskcytowaniem.
Historia nie jest naiwna, a bohaterowie nie są idealni, i to tak bardzo podoba i się w tej powieści. Bardzo dobrze oceniam również tempo narracji - historia ani przez chwilę mnie nie znudziła, ale też ani razu nie poczułam się przytłoczona wartkością akcji.

Nie zainteresowała mnie.

Nie zainteresowała mnie.

Nie mogę nadal przeżyć ani tych strasznych angielskich okładek audiobooków, ani polskiego "co ma piernik do...". Ale pierwsze angielskie okładki to było mistrzostwo. Mimo, że to 2 część z wielu, to wspaniale zamyka wątki tej konkretnej intrygi i historii i można dwie pierwsze części traktować jako całość, zwłaszcza, że w kolejnych tomach eksplorujemy świat bardziej, a główne postacie są zupełnie inne niż w częściach 1 i 2. W tej części najmniej podoba mi się wątek "czerwonej dziennicy", chociaż robi dużo emocjonalnie dla naszych bohaterów, to w mojej pamięci ten świat nie był tak erotyczno-poliamoryczny haha. Dodatkowo dziwnie się czyta o załatwianiu dziewczyny na noc człowiekowi, którego kochasz, bo myślisz, że tego właśnie chce. No, ale z drugiej strony to taki typowy świat fantasy. Sama fabuła, zakończenie wojny, walki, to jak nakładają się na siebie różne decyzje - to naprawdę fajnie gra. No i najwolniejszy slow burn ma swoje domknięcie. A poruszanie tematu depresji i samob*jstw w świecie długowiecznych dodaje do tego wszystkiego jeszcze więcej emocji. Dobry kawał fantastyki.

414 użytkowników ma tytuł Na tropach ciemności na półkach głównych
137 użytkowników ma tytuł Na tropach ciemności na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Na tropach ciemności

Cytaty z książki Na tropach ciemności

Dodaj cytat z książki Na tropach ciemności