Wilcza rzeka

Okładka książki Wilcza rzeka
Wioletta Grzegorzewska Wydawnictwo: W.A.B. literatura piękna
2021-10-27
2021-10-27

Kup Wilcza rzeka w ulubionej księgarnii

Wyróżniona opinia i

Wilcza rzeka

Oceny książki Wilcza rzeka

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wilcza rzeka

Kupiłam, bo niegdyś jej debiut Guguły razem z ksiazkami Halber, Tulli, Lech były moimi ulubionymi. jednak się zawiodłam. Książka jest nijaka, przegadana, bez duszy, w ogóle do mnie nie trafiła.

Całkiem ciekawa powieść autobiograficzna, polskiej emigrantki, po rozstaniu z mężem tułającej się z córką po wynajmowanych mieszkaniach i ośrodkach pomocy... Opis mieszkania z byłym mężem, który oszukiwał ją mamiąc wizją czekającego na nią mieszkania, wśród innych rodaków ćpających, pijących, bluźniących etc.. przerażał mnie. Ten kontrast pomiędzy inteligentną, wrażliwa autorką a... polską patologią w czystej postaci. Mimo wszystko ciekawie napisane. Można porównać jak obostrzenia pandemiczne wyglądały w Polsce a jak w Wielkiej Brytanii, gdzie polityka rządu mówiła, że każdy miał się zarażać by zyskać odporność co okazało się totalną bzdurą. Polecam.

Piękny język, poetycki, wręcz magiczny. Narracja niespieszna, nienarzucająca się, wręcz monotonna. Brak akcji czy jakiekolwiek odkrywczości. Ale ma swój niewątpliwy urok. Myślę, że to nie jest książka dla każdego. Mnie się podobała, nawet bardzo.

428 użytkowników ma tytuł Wilcza rzeka na półkach głównych
61 użytkowników ma tytuł Wilcza rzeka na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Wilcza rzeka

Okładka książki Lola i ptaki Wioletta Grzegorzewska, Joanna Rusinek
Lola i ptaki Wioletta Grzegorzewska, Joanna Rusinek
Okładka książki Poetki na czasy zarazy Anna Adamowicz, Sara Akram, Bárbary Elizabeth Alí, Lauren K. Alleyne, Zofia Bałdyga, Justyna Bargielska, Sanja Bavić, Kristin Berget, Anna Błasiak, Malika Booker, Julia Cimafiejewa, Anna Dwojnych, Dominika Dymińska, Marta Eloy Cichocka, Julia Fiedorczuk, Salena Godden, Wioletta Grzegorzewska, Noor Hindi, Urszula Honek, Agata Jabłońska, Genowefa Jakubowska-Fijałkowska, Lubow Jakymczuk, Kamila Janiak, Maria Jastrzębska, Aneta Kamińska, Joanna Kessler, Barbara Klicka, Emilia Konwerska, Aldona Kopkiewicz, Justyna Kulikowska, Małgorzata Lebda, Joanna Lech, Zoe Leonard, Ida Linde, Natalia Malek, Nina Manel, Krystyna Miłobędzka, Joanna Mueller, Kira Pietrek, Jolanta Prochowicz, Bianka Rolando, Marta Ewa Romaneczko, Olive Senior, Renata Senktas, Patrycja Sikora, Maja Staśko, Julie Stn-Knudsen, Sara Szamot, Yvonne Weekes, Iryna Wikyrczak, Bartosz Wójcik, Rudka Zydel
Okładka książki O psach Michał Cichy, Wioletta Grzegorzewska, Weronika Murek, Patrycja Pustkowiak, Andrzej Stasiuk, Krzysztof Varga

Cytaty z książki Wilcza rzeka