Literatura to niebezpieczny biznes

Okładka książki Literatura to niebezpieczny biznes autora Alice Basso, 9788366967403
Okładka książki Literatura to niebezpieczny biznes
Alice Basso Wydawnictwo: Wydawnictwo Kobiece Cykl: Vani Sarca (tom 2) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Vani Sarca (tom 2)
2021-09-15
2021-09-15
Tomasz Kwiecień

Kup Literatura to niebezpieczny biznes w ulubionej księgarnii

Oceny książki Literatura to niebezpieczny biznes

OPINIE i DYSKUSJE o książce Literatura to niebezpieczny biznes

Całkiem spoko, choć językowo słabsza od jedynki.
Szkoda, że w PL nie będzie kolejnych części.

Całkiem spoko, choć językowo słabsza od jedynki.
Szkoda, że w PL nie będzie kolejnych części.

Irytowała mnie bohaterka, taka the best. Z nastolatkiem pogada, policji pomoże... Piękna, mądra, aż nierealna...

Niniejszym przyznaję 10 gwiazdek za poczucie humoru, ironię i styl - i że zapowiadało się naprawdę dobrze, jeśli chodzi o tajemniczą zbrodnię.

Niestety odejmuję 8 gwiazdek za fatalne rozwiązanie zagadki, które wypada w ostatniej chwili jak królik z magicznego kapelusza, a biedny czytelnik nie ma nawet cienia szans na zabawę w detektywa.

Po namyśle dodaję 3 kolejne za to, że jednak jest lepiej niż w pierwszym tomie...

...chociaż muszę zabrać jedną, bo nie lubię tych lekkich romansowych pseudokryminałów, które na co drugiej stronie starają się dowieść czytelnikowi, że jest totalnym prymitywem, gdyż nie przeczytał 90% książek świata (w przeciwieństwie do autorki, która bez fałszywej skromności epatuje erudycją).

Dodam 3 gwiazdki za komisarza, bo to równy gość.

Ale zabiorę że dwie, za wszystkie nieprzekonujące wróżbiarskie "cuda", które wyczynia Vani, a które mogą znaleźć uzasadnienie tylko w wyobraźni autorki.

Ile to wyszło? Chyba z 5, czyli ujdzie ;) liczę na postęp w kolejnym tomie.

Po namyśle dodaję 3 kolejne za to,...

130 użytkowników ma tytuł Literatura to niebezpieczny biznes na półkach głównych
36 użytkowników ma tytuł Literatura to niebezpieczny biznes na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Literatura to niebezpieczny biznes

Alice Basso Literatura to niebezpieczny biznes Zobacz więcej