Tylko szeptem

Okładka książki Tylko szeptem autora Robert Kornacki, Lidia Liszewska, 9788366517226
Logo Lubimyczytac Patronat
Logo Lubimyczytac Patronat
Okładka książki Tylko szeptem
Robert KornackiLidia Liszewska Wydawnictwo: Czwarta Strona Cykl: Bursztynowa miłość (tom 1) Seria: Seria morska literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Bursztynowa miłość (tom 1)
Seria morska
2020-08-12
2020-08-12

Kup Tylko szeptem w ulubionej księgarnii

Wyróżniona opinia i

Tylko szeptem

Oceny książki Tylko szeptem

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tylko szeptem

Mów do mnie szeptem, tak do mnie mów, tak chyba w jakimś wierszu było napisane. Edyta i Jacek to para która spotyka się przypadkiem, on chce ją nosić na rękach, ona nie jest mu przychylna. Ale życie rozpościera własne ścieżki które się między nimi splatają. Ona pisarka lat 50, dzieci odchowane, zaraz będzie babcią, on z kolei 33 letni facet, pracuje na kutrze, jest sam i potrafi szukać pięknych bursztynów. Ponieważ będzie ciąg dalszy historii dlatego mam nadzieję że im się powiedzie bo kto powiedział że nie mogą być razem? Fajnie spędzony czas, polecam.

Pierwszy raz sięgnęłam po książkę tego duetu. Dawno też nie czytałam romansów. Muszę stwierdzić, że powieść ta podziałała na mnie uspokajająco i refleksyjnie. Autorzy poruszyli tu temat miłości innej orientacji seksualnej i heteroseksualnej, ale problemem była duża różnica wieku pomiędzy zakochanymi. Jacek był młodszy aż o 17 lat od Edyty, znanej pisarki, która postanowiła pisać następną książkę nad morzem, gdzie miała swoje mieszkanie. Przypadek sprawił, jak to zwykle bywa, że spotkała na swej drodze mlodego mężczyznę i obydwoje zakochali się w sobie. Edyta zdawała sobie sprawę, że w dłuższej perspektywie taki związek może się nie udać. Dla matki Jacka zarówno jego związek, jak i siostry (z kobietą) nie były do zaakceptowania. Ale jeśli osoby te były szczęśliwe? To na bok konwenanse... Chyba sięgnę poznać dalsze losy Edyty i Jacka.

Jako fan Bałtyku, plaż ze złotym piskiem, klifów, wydm i lasów nadmorskich, skusiłem się znowu okładką płyty, cóż wysłuchać można było (8godz.32 min.),ale nie powala poziomem ta historii.

33-latek zakochuje się w 50-letniej zadbanej kobiecie, czy taka miłość ma szanse przetrwać, nie wiadomo, bo otwarta jest furtka na tom II. On - jak na swój wiek, za bardzo infantylny (chyba, że założymy, iż "miłość jest ślepa" w każdym wieku),ona - zdecydowanie rozsądniejsza, bo co będzie za 10 lat, jak już nic nie pomoże, na jędrną pupę - to jej słowa.
Jest jeszcze mama młodzieńca, która oczekuje od niego wnuka, a w tym przypadku ...
Całość uzupełnia drażniąca wiedza internetowa, na różne tematy i klika wierszyków.

431 użytkowników ma tytuł Tylko szeptem na półkach głównych
78 użytkowników ma tytuł Tylko szeptem na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Tylko szeptem

Okładka książki Czarny motyl Robert Kornacki, Lidia Liszewska
Czarny motyl Robert Kornacki, Lidia Liszewska
Okładka książki Macie dziś szczęście Robert Kornacki, Lidia Liszewska
Macie dziś szczęście Robert Kornacki, Lidia Liszewska
Okładka książki Cichym słowem Robert Kornacki, Lidia Liszewska
Cichym słowem Robert Kornacki, Lidia Liszewska
Okładka książki Szczęście na czterech łapkach Klaudia Bianek, Anna Kasiuk, Robert Kornacki, Agnieszka Lis, Lidia Liszewska, Agata Przybyłek, Natalia Sońska, Joanna Szarańska, Sylwia Trojanowska, Karolina Wilczyńska
Okładka książki Jednym gestem Robert Kornacki, Lidia Liszewska
Jednym gestem Robert Kornacki, Lidia Liszewska