Jestem, jestem, jestem. Siedemnaście przelotnych spotkań ze śmiercią

Okładka książki Jestem, jestem, jestem. Siedemnaście przelotnych spotkań ze śmiercią autora Maggie O'Farrell, 9788381106955
Maggie O'Farrell Wydawnictwo: Sonia Draga literatura piękna
I Am, I Am, I Am: Seventeen Brushes with Death
2019-05-08
2019-05-08
2018-01-01
Alina Siewior-Kuś

Kup Jestem, jestem, jestem. Siedemnaście przelotnych spotkań ze śmiercią w ulubionej księgarnii

Oceny książki Jestem, jestem, jestem. Siedemnaście przelotnych spotkań ze śmiercią

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jestem, jestem, jestem. Siedemnaście przelotnych spotkań ze śmiercią

Maggie pisze o kruchości ciała z taką szczerością, że miałam wrażenie, jakby rozmawiała ze mną przy kawie o trzeciej w nocy. Każdy rozdział to historia bliskiego spotkania ze śmiercią, a mimo to książka jest pełna życia i światła. Dla mnie, która znam smak szpitali i czekania na wyniki, ta lektura była jak znalezienie kogoś, kto naprawdę rozumie.

Książka może nie jest zła, w końcu połowę przeczytałam, ale nie zachęciła mnie na tyle, by ją dokończyć. Nudziła mnie, nie wszystkie historie są ciekawe według mnie. Trochę dla mnie strata czasu.

Aż trudno uwierzyć, że wszystkie te historie przytrafiły się jednej osobie... Faktycznie jakieś kosmiczne dobre fatum nad nią czuwa 😁 warto przeczytać 😉

211 użytkowników ma tytuł Jestem, jestem, jestem. Siedemnaście przelotnych spotkań ze śmiercią na półkach głównych
44 użytkowników ma tytuł Jestem, jestem, jestem. Siedemnaście przelotnych spotkań ze śmiercią na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Jestem, jestem, jestem. Siedemnaście przelotnych spotkań ze śmiercią

Maggie O'Farrell
Maggie O'Farrell
O'Farrell urodziła się w Irlandii Północnej, a wychowała w Walii i Szkocji. Pracowała jako dziennikarka w Hongkongu oraz jako zastępca redaktora literackiego brytyjskiej gazety The Independent on Sunday. Uczyła też na kursie twórczego pisania. Jest żoną powieściopisarza Williama Sutcliffe'a, którego poznała w Emmanuel College w Cambridge. Mieszkają w Edynburgu. W 2005 dostała nagrodę Somerset Maugham Award za powieść Ten dystans między nami.

Cytaty z książki Jestem, jestem, jestem. Siedemnaście przelotnych spotkań ze śmiercią

Maggie O'Farrell Jestem, jestem, jestem. Siedemnaście przelotnych spotkań ze śmiercią Zobacz więcej