Podstęp

Okładka książki Podstęp autora Margit Sandemo, 838744118X
Okładka książki Podstęp
Margit Sandemo Wydawnictwo: Pol-Nordica Cykl: Saga o Królestwie Światła (tom 19) literatura piękna
Saga o Królestwie Światła (tom 19)
Mördande oskuld
2000-01-01
2000-01-01
838744118X
Iwona Zimnicka

Kup Podstęp w ulubionej księgarnii

Oceny książki Podstęp

OPINIE i DYSKUSJE o książce Podstęp

Nie sposób ocenić każdą książkę z Sagi o Królestwie Światła osobno. Dopiero po przeczytaniu wszystkich jestem w stanie powiedzieć, że to kolejny majstersztyk w wykonaniu Margit Sandemo. Saga o Ludziach Lodu była wspaniała, Saga o Czarnoksiężniku dla mnie sporo słabsza, dlatego nie wiedziałam czego spodziewać się po ostatniej części Trylogii Sag... obawy niesłuszne. Margit Sandemo zmobilizowała się w pełni i Saga trzyma w napięciu, bawi, wzrusza i zaskakuje. Zakończenie przewidywalne i mam nadzieję, że Margit Sandemo nie podejmie próby kontynuacji przygód bohaterów trzech sag, bo jest dobrze jak jest :).

tom 19

tom 19

Saga o Królestwie Światła - Tom 19

Saga o Królestwie Światła - Tom 19

Po sadze o czarnoksiężniku przyszedł czas na sagę o królestwie światła. Ta saga łączy część bohaterów sagi o ludziach lodu z bohaterami sagi o czarnoksiężniku jednak mam wrażenie że im więcej czytania tej autorki tym dla mnie nudniej a może przesyt. Nie mniej lektura lekka i dosyć przyjemna. Pojawia się też trochę nierealnych i magicznych istot, nie skupiamy się tu na zakonach i czarnoksiężnikach ale mamy elfy i inne magiczne istoty

W tym tomie mamy już chyba wszystko ludzi lodu, rodzinę czarnoksiężnika, istoty magiczne, obcych i ruszamy ratować ziemię, naszą zewnętrzną skorupę. O matko tu już miałam przesyt wszystkiego we wszystkim i ciągle nieustannie idziemy w kierunku romansu, znowuuuuu

Saga o Królestwie Światła tom 19

Saga o Królestwie Światła tom 19

726 użytkowników ma tytuł Podstęp na półkach głównych
151 użytkowników ma tytuł Podstęp na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Podstęp

Cytaty z książki Podstęp

Dodaj cytat z książki Podstęp