1968. Czasy nadchodzą nowe

Okładka książki 1968. Czasy nadchodzą nowe autora Cezary Łazarewicz, Ewa Winnicka, 9788326826139
Okładka książki 1968. Czasy nadchodzą nowe
Cezary ŁazarewiczEwa Winnicka Wydawnictwo: Agora reportaż
reportaż
2018-03-15
2018-03-15

Kup 1968. Czasy nadchodzą nowe w ulubionej księgarnii

Oceny książki 1968. Czasy nadchodzą nowe

OPINIE i DYSKUSJE o książce 1968. Czasy nadchodzą nowe

Książka „1968. Czasy nadchodzą nowe” to pozycja, która podejmuje temat wydarzeń i przemian społeczno-politycznych związanych z rokiem 1968. Książka analizuje zarówno kontekst historyczny, jak i wpływ wydarzeń tamtego okresu na współczesność, rzucając światło na różne aspekty tamtych czasów, od protestów studenckich po zmiany w Europie i na świecie.

Bardzo interesująca, chociaż wydaje mi się że nieco chaotyczna, mimo wszystko warto przeczytać, a zwłaszcza młodsze pokolenie, które nie miało okazji żyć w tych latach komuny, wszelakiej cenzury i wielu innych zakazów.

Bardzo interesująca,...

Przyjemna książka.

Przyjemna książka.

Spodziewałam się czegoś innego, więcej politycznych wątków, strajku studentów, najazd na Czechosłowację, a tu oczekiwane przeze mnie tematy są tylko jakby poruszone. Ale reszta też była super. Muzyka, film, hipisi, emigracje. Było czego posłuchać. Najfajniejsze były fragmenty o Romanie Polańskim. Aż zachciało mi się obejrzeć po raz kolejny "Dziecko Rosemary".

1034 użytkowników ma tytuł 1968. Czasy nadchodzą nowe na półkach głównych
244 użytkowników ma tytuł 1968. Czasy nadchodzą nowe na półkach dodatkowych

Okładka książki Jak zdobywaliśmy Pomorze. Mroczne historie z ,,ziem odzyskanych" Artur Domosławski, Magdalena Grzebałkowska, Marta Grzywacz, Cezary Łazarewicz, Ewa Winnicka, Michał Wójcik
Okładka książki Na bogato. Jak się starzeć bez godności 2 Magdalena Grzebałkowska, Ewa Winnicka
Na bogato. Jak się starzeć bez godności 2 Magdalena Grzebałkowska, Ewa Winnicka
Okładka książki Zagadki babci Sylwia Chutnik, Roksana Jędrzejewska-Wróbel, Grzegorz Kasdepke, Tomasz Samojlik, Zofia Stanecka, Marcin Szczygielski, Ewa Winnicka
Okładka książki Jak się starzeć bez godności Magdalena Grzebałkowska, Ewa Winnicka
Jak się starzeć bez godności Magdalena Grzebałkowska, Ewa Winnicka
Okładka książki Opowieść starego drzewa Agata Królak, Ewa Winnicka
Opowieść starego drzewa Agata Królak, Ewa Winnicka
Ewa Winnicka
Ewa Winnicka
Reporterka. Studiowała dziennikarstwo i amerykanistykę na Uniwersytecie Warszawskim. Pierwsze reportaże drukowała w czasie studiów w "Gazecie Wyborczej". Od 1999 roku pracuje w "Polityce". Na Uniwersytecie Warszawskim wykładała kulturę wywiadu. Jest współautorką kilku scenariuszy filmów dokumentalnych. Dwukrotna laureatka (2005 i 2009) nagrody Grand Press za teksty o tematyce społecznej.

Cytaty z książki 1968. Czasy nadchodzą nowe

Ewa Winnicka 1968. Czasy nadchodzą nowe Zobacz więcej