Konsekwencje namiętności

- Truth
- 2012-01-01
- Monika Wisniewska
- Pascal
- oprawca miłość seks namiętność pożądanie zaufanie reguły tajemnice intrygi przeszłość rozsądek
- Truth
- Consequences (tom 2)
- literatura obyczajowa, romans
- Monika Wisniewska
Czy utracone zaufanie można odbudować?
Podziwiał ją coraz bardziej.
Wbrew oczekiwaniom, rozkwitała.
Wciąż dostosowywała się do jego reguł.
To jednak nie wystarczyło…
Po kilkunastu miesiącach zamknięcia, Claire Nichols zostaje uwolniona. Przestaje być grzeczną dziewczynką i wprowadza nowe zasady gry. Jej jedynym celem jest zemsta na Anthonym Rawlingsie. Nieoczekiwanie w sprawę angażuje się także nowo poznany przyjaciel, Harry. Czy tylko przyjaciel?
Anthony chce za wszelką cenę odzyskać miłość Claire. Kobieta musi zadać sobie pytanie – czy zemsta naprawdę ma sens? Co powinna wybtać – bezpieczną przystań w ramionach Harry’ego czy pełną emocji relację z byłym mężem?
Czy i tym razem zwycięży namiętność?
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Nie możesz dwukrotnie popełnić tego samego błędu. Bo kiedy robisz to po raz drugi, to nie jest błąd - to wybór.
Kiedy jedne drzwi do szczęścia się zamykają, inne się otwierają; ale często tak długo patrzymy na te zamknięte, że nie widzimy tych, które s...
RozwińPrzyjaciel to ktoś, kto rozumie twoją przeszłość, wierzy w twoją przyszłość i akceptuje cię takim, jakim jesteś.
Opinie [64]
Zupełnie zniknął klimat domestic noir, a całość zmierza w kierunku nietuzinkowego romansu z zagadką w tle. Na plus rozwinięcie wątku z przeszłości i jego wpływu na teraźniejszość. Ponownie świetne zwroty akcji. Podobało mi się wprowadzenie do gry tylu postaci i obserwowanie ich wzajemnych interakcji, niejednokrotnie dość nieprzewidywalnych.
więcejNie wiem dlaczego, ale nie...
Słabsza niż 1cz. Zawikłana, przeraża mnie ten "syndrom sztokholmski" , dla mnie nie zrozumiały. Ale to książka - romans. Już wolniej się to czytało.
Pokaż mimo toDruga część swietnej serii Konsekwencje. Opowieść o Tonym i Claire. Od początku ich historia jest bardzo niewiarygodna i burzliwa. Po chwilach pełnych namiętności i niesamowitego szczęścia Claire zostaje aresztowana za próbę zabójstwa swojego męża. Po odsiedzeniu części swojego wyroku zostaje ułaskawiona. Jak potoczą się losy jej i Tonego? Czy Claire zemści się na byłym...
więcejWiemy już, że Claire w więzieniu planuje zemstę. Nie jest już płochliwa, a silna i gotowa stawić czoła swojemu oprawcy. Jednak Anthony chce ją za wszelką cenę odzyskać. Claire jest rozdarta i zadaje sobie pytanie: czy naprawdę chce zemsty? Czy Harry okaże się bezpieczną przystanią, czy może wróci do pełnej emocji relacji z byłym mężem?
więcejWszystko, o czym myśleliście że...
Ciekawsza niż , 1 tom lecz to efektu "wow" sporo brakuje. Dalej głupota bryluje u naszej bohaterki
Pokaż mimo toTa część książki momentami ciągnie się jak flaki z olejem. Rozumiem, że autorka chciała wszystko na raz opisać - przeszłość, wątek głównych bohaterów oraz życie innych pobocznych ludzi. Ale moim zdaniem było tego za wiele.
więcejTym bardziej, że mamy kolejne części.
Były momenty znużenia i wtedy odkładałam książkę na półkę.
Ale były też takie momenty kiedy człowiek nie mógł się...
Niestety nie byłam w stanie dokończyć czytania tej książki. Bardzo mnie drażniła główna bohaterka, która zachowuje się irracjonalnie.
Pokaż mimo toPo pierwszym tomie myślałam że to koniec mojej przygody z tą serią. Jednak dałam jej szansę i się nie zawiodłam. W końcu bohaterka pokazała swoją osobowość, jakże silną, a uległa pod wpływem miłości do swojego oprawcy. Zaskoczyła mnie, nie spodziewałam się takiego obrotu spraw. Jestem wdzięczna za ten tom. Autorka powinna od samego początku pójść tym tropem . Na minus,...
więcejKsiążka jak dla mnie zbyt długa to za mało powiedziane... wiele niepotrzebnych wątków, miejscami nudna, poza tym denerwująca główna bohaterka, która sama nie wie czego chce i raz myśli tak, a robi inaczej. Ogólnie pomysł dobry, ale można to było napisać dużo lepiej.
Pokaż mimo toZanim ocenie tom 2 Konsekwencji chciałabym na chwilę powrócić do pierwszego, który kilka miesięcy temu oceniłam bardzo nisko i nie ukrywam, że po przeczytaniu "Konsekwencji Pożądania" czułam niesmak i odrazę do Tony'ego. Słaba, bezradna i nieumiejąca się postawić Tony'emu Clair również była powodem mojej niechęci do dalszego czytania. Poza tym nie odpowiadała mi forma,...