Zombiefilia
Chcecie przeżyć noc, świt i dzień żywych trupów skumulowane w jednej książce? Przedstawiamy Wam "Zombiefilię" - pierwszą w Polsce antologię o zombie. Znajdziecie w niej wszystko, o czym fan gnijących maszkar może zamarzyć - od mrocznych i śmiertelnie poważnych opowieści z nieumarłymi w roli głównej, aż po absurdalne twory z pogranicza gatunków. Ekipa polskich autorów grozy, wspierana przez amerykańskiego mistrza bizarro, Carltona Mellicka III, obiecuje czytelnikom dość zaskoczeń, by starczyło do grobowej deski - i jeszcze trochę dłużej.
Kup Zombiefilia w ulubionej księgarni
- Polskie 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zombiefilia
7/10.
7/10.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWbrew pozorom - całkiem niezłe. W każdym razie jak na oceanie - to szczyt fali, to dołujemy - całość jak najbardziej strawna
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toeee nie - to nie dla mnie
eee nie - to nie dla mnie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDokładnie w połowie - chociaż bardzo szkoda, bo np. za Rojka dałabym 10 ( Smerfy w roli zombie po prostu rządzą. Obok takich perełek są też niestety dużo gorsze, natomiast najważniejsze, że antologia w ogóle jest :). I za to dodatkowa gwiazdka. Na pewno warto sięgnąć, choćby dla tych kilku lepszych opowiadań
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toI to jest dopiero dziwna książka. Opowiadania. Różne. Jedne dobre, inne słabiutkie, ze aż szkoda papieru. Ale Smerfy zombie.....? Pojechali po całości. Ogólnie średnio. Nie upieram się by polecać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMieszanka opowiadań to pewność, że dostaniemy do ręki produkt bardzo nierówny, gdzie obok ciekawych, wciągających historii dostaniemy również mdłe, nudne i bezwartościowe. Nie inaczej jest w tym przypadku. Stąd taka średnia ocena.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCałkiem dobra antologia, choć nie wszystkie opowiadania mi się podobały
Całkiem dobra antologia, choć nie wszystkie opowiadania mi się podobały
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW "Zombiefilii" każdy znajdzie coś dla siebie. Opowiadań jest dużo, napisanych różnym stylem i, choć wszystkie traktują o nieumarłych, to każde z nich niesie ze sobą zupełnie inne przesłanie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCałość na: http://wiedzma-czyta.blogspot.com/2013/07/antologia-zombiefilia-pierwsza-polska.html
Najlepszy zbiór opowiadań, gdzie główną rolę grają zombie, jakie dane było mi przeczytać. Daję (zgniłą) okejkę.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZbiór bardzo różnorodny. Znajdziemy tu styl i treść lepszą czy gorszą ale i tak godną przeczytania zwłaszcza dla fanów zombie. Kilka opowiadań zaniżają poziom ale nie warto się nimi zarażać.