forum Oficjalne Aktualności
Jak upiec chleb? Sprawdźcie, gdzie szukać sprawdzonych piekarskich receptur
Niezależnie od sytuacji, to właśnie z książek najlepiej czerpać wiedzę, która pozwoli poradzić sobie w trudnych sytuacjach. Kiedy wychodzenie z domu powinno ograniczyć się do niezbędnego minimum, codzienne odwiedzanie piekarni nie wydaje się najlepszym pomysłem. Na ratunek przybywają książki poświęcone pieczywu. Dzięki zawartym w nim recepturom można spróbować swoich sił w domowych wypiekach. Polecamy kilka najciekawszych pozycji, które podpowiedzą, jak samodzielnie upiec chleb pszenny, żytni, bezglutenowy… na jaki tylko macie ochotę!
Zobacz pełną treśćodpowiedzi [9]
Polecam chleb fit na płatkach owsianych, jogurcie naturalnym i sodzie z ziarnami , każdemu wyjdzie i jaki zdrowy!
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postPiekę chleby, od 1,5 tygodnia na własnoręcznie zrobionym zakwasie. Mam przepis, w którym dodaje się mąkę i miesza łyżką. Żadnego wyrabiania. Bawię się różnymi mąkami i wychodzi pyszny!.
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postPrzywołana tu przez Tymciolina pozycja "Chleb" Jeffreya Hamelmana to de facto biblia piekarnictwa. Książka napisana z pasją i jak kogoś choć trochę jara ten temat to przeczyta z zainteresowaniem. Przepisy można przenieść na domowe realia, bo autor zwykle podaje ich wersję domową,. Ale mimo wszytko to pozycja dość fachowa - aby zapisać prawie 500 stron o chlebie to trzeba...
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post więcejJak piec, to z mojewypieki.com Wspaniały blog. Pani Dorotka nauczyła mnie piec :) Z tej strony piekłam już mnóstwo rzeczy i zawsze mi wszystko wychodziło... najprzeróżniejsze ciasta, chlebki, bułeczki, bajgle, pizza... Naprawdę polecam.
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postZgadzam się w 100%. Książki p.Doroty tez są wspaniałe. Polecam!
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
Wyśmienite zestawienie i chwalebny pomysł. Sama piekę chleb pszenno-żytni na własnym zakwasie żytnim od roku średnio raz w tygodniu w weekend. Jest to łatwe i daje dużo satysfakcji. Jedynym minusem jest to, że proces trwa od wieczora do kolejnego wieczora. Ale zapach i smak chleba wynagradza ten długi okres.
Przeczytałam "Chleb" Jeffreya Hamelmana i od razu zaznaczę, że to...
NAJPROŚCIEJ? Kena Forkisha "Mąka woda drożdże sól" -
poza Heamelnmanem chyba najulubieńsza chlebowa...
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/244218/maka-woda-drozdze-sol-rzecz-o-pieczen...