Fifka i żulik, czyli domowa kuchnia łódzka
119 str.
1 godz. 59 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Centrum Inicjatyw na rzecz Rozwoju „Regio”
- Data wydania:
- 2014-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2014-01-01
- Liczba stron:
- 119
- Czas czytania
- 1 godz. 59 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788393104437
- Tagi:
- przepisy kulinarne polskie potrawy regionalne
"Fifka i żulik, czyli domowa kuchnia łódzka" to sentymentalna książka o jedzeniu. Książka o przemijających smakach, zapomnianych potrawach, które odkryte na nowo mogą stać się prawdziwymi przysmakami. Znajdziecie tu Państwo odpowiedzi na pytania: Czy w Łodzi jada się tylko zalewajkę? Czy istnieją dania typowe dla naszego miasta? Sprawdźcie Państwo sami, czy udało się uchwycić specyfikę kulinarną Łodzi na podstawie dań jednej łódzkiej rodziny.
Dodaj do biblioteczki