IPA nowe podejście. Naukowy przewodnik po zapachu i smaku chmielu
379 str.
6 godz. 19 min.
- Kategoria:
- poradniki
- Tytuł oryginału:
- The New IPA. Scientific Guide to Hop Aroma and Flavor
- Wydawnictwo:
- piwo.org
- Data wydania:
- 2022-12-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2022-12-01
- Data 1. wydania:
- 2019-05-19
- Liczba stron:
- 379
- Czas czytania
- 6 godz. 19 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788395742118
- Tłumacz:
- Piotr Kucharski
- Tagi:
- chmiel hops ipa piwowarstwo domowe piwowarstwo rzemieślnicze piwo kraftowe piwo rzemieślnicze kraft craft kopyr hazy IPA
Pisząc książkę „IPA. Nowe podejście”, Scott Janish przetrząsnął setki badań naukowych, by skondensować całą wiedzą dotyczącą chmielu w jednej, łatwo przyswajalnej pozycji.
Wyniki eksperymentów i testów laboratoryjnych, rozmowy z badaczami oraz wywiady ze znanymi, wielokrotnie nagradzanymi piwowarami komercyjnymi pozwolą ci podejść w odmienny sposób do procesów, dzięki którym współczesne, mocno nachmielone piwa zyskują swój charakter.
To niezbędna publikacja dla wszystkich, którzy uwielbiają warzyć chmielowe, mętne piwa, a także przewodnik naukowy dla osób, które przesuwają granice zapachu i smaku chmielu!
Książka z najnowszymi aktualizacjami - dodatkowy 16 rozdział!
Dodaj do biblioteczki