Chlebek. Akademia mądrego dziecka. Wiem, co jem!
40 str.
40 min.
- Kategoria:
- popularnonaukowa dziecięca
- Seria:
- Akademia Mądrego Dziecka. Wiem, co jem!
- Tytuł oryginału:
- Le Pain
- Wydawnictwo:
- HarperCollins Polska
- Data wydania:
- 2022-01-26
- Data 1. wyd. pol.:
- 2022-01-26
- Liczba stron:
- 40
- Czas czytania
- 40 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788327669162
- Tłumacz:
- Katarzyna Grzyb
Mąka, woda, odrobina soli... Tak niewiele potrzeba do upieczenia chleba. Czy wiesz, jak ze zbóż robi się mąkę i jakie są jej typy? Dowiedz się, że w jaki sposób powstają różne rodzaje pieczywa i jakie są najzdrowsze!
Seria "Wiem, co jem" pomaga kształtować dobre nawyki żywieniowe i zaspokaja ciekawość dzieci. Jak się uprawia owoce, warzywa i zboża? W jaki sposób się je przetwarza? Które pokarmy są dobre dla zdrowia i środowiska? Warto o tym poczytać. Im więcej się wie, tym zdrowiej się je!
Tekst: Françoise Laurent
Ilustracje: Nicolas Gouny
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 7
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Opinia
Książki z serii „Wiem, co jem!” są świetnie przygotowane pod kątem merytorycznym. Dokładne opisany opis pochodzenia produktów, sposobów upraw, zmian i eksperymentów, które mają wpływ na obecny kształt i smak uświadamiają czytelnikom, że w produkcji jedzenia ciągle pojawia się coś nowego. W każdej publikacji poza wskazaniem miejsc pochodzenia mamy też sporo ciekawostek dotyczących ekologii. Dowiadujemy się jak stosowane środki chemiczne wpływają na jakość jedzenia i w jaki sposób oznaczane są te najlepsze.
Dużym plusem tych publikacji jest też solidny, ale matowy papier, przejrzystość tekstu (czarne, bezszeryfowe litery na białym tle) na bardzo duży wpływ na łatwość odbioru u osób, które uczą się czytać. Do tego tekst uzupełniają przejrzyste ilustracje będące pięknym uzupełnieniem tego, czego można dowiedzieć się z tekstu. Bardzo dobrze zszyte strony i solidna oprawa, sprawiają, że lektury są estetyczne i trwałe. Zdecydowanie polecam.
Książki z serii „Wiem, co jem!” są świetnie przygotowane pod kątem merytorycznym. Dokładne opisany opis pochodzenia produktów, sposobów upraw, zmian i eksperymentów, które mają wpływ na obecny kształt i smak uświadamiają czytelnikom, że w produkcji jedzenia ciągle pojawia się coś nowego. W każdej publikacji poza wskazaniem miejsc pochodzenia mamy też sporo ciekawostek...
więcej Pokaż mimo to