Najstarsza z Potęg

Okładka książki Najstarsza z Potęg autora Feliks W. Kres, 9788379647699
Okładka książki Najstarsza z Potęg
Feliks W. Kres Wydawnictwo: Fabryka Słów Cykl: Księga Całości (tom 10) fantasy, science fiction
Księga Całości (tom 10)
Najstarsza z potęg (Księga całości tom X)
2022-11-04
2022-11-04

Kup Najstarsza z Potęg w ulubionej księgarnii

Oceny książki Najstarsza z Potęg

OPINIE i DYSKUSJE o książce Najstarsza z Potęg

Już prawie koniec historii. Po czasie widzę zmianę w bohaterach, ich dojrzałość. Choć kolejny tom gdzie akcja toczy sie na żaglowcu trochę już nuży i się przejadł to czekam na rozwiązanie w ostatnim wydanym tomie serii.

Jak Kresa kocham, uważam go za absolutnego mistrza pióra polskiej fantastyki i stawiam bardzo wysoko w mojej prywatnej topce, tak "Najstarsza z Potęg" mnie zmęczyła, wykończyła, miałam wrażenie, że czegoś tu brak. Że kręcę się w kółko jak bączek, a że nie jestem fanką marynistycznych powieści - a może raczej, co za dużo majtków, kił, olinowania i bujania, to mam za dużo. Już chyba szybciej pustynię przeżyję, ale stawiam tu znak równości - nie, jest to dla mnie nudne. Dodajmy do tego jeszcze najbardziej wkurzającą ze wszystkich postaci w "Księdze Całości" i voila! mamy przepis na to, bym męczyła się z książką, walczyła o przeczytanie kolejnych 30 stron. Bo niestety, walczyłam... Króciutko. Bo nie ma co lać wody w tematach, których nie lubię.

Dobra książka, ale miałem potężne uczucie déjà vu. Pierwszy raz czytając tę serię miałem wrażenie, że kręcę się w kółko.
Nie było czuć jakby kolejny tom miał być finałem.

Nie było czuć jakby kolejny tom miał być finałem.

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tovideo - opinia

655 użytkowników ma tytuł Najstarsza z Potęg na półkach głównych