Przewodnik dla damy po halkach i korsarstwie

Okładka książki Przewodnik dla damy po halkach i korsarstwie autora Mackenzi Lee, 9788366967359
Logo Lubimyczytac Patronat
Logo Lubimyczytac Patronat
Okładka książki Przewodnik dla damy po halkach i korsarstwie
Mackenzi Lee Wydawnictwo: Wydawnictwo Young Cykl: RODZEŃSTWO MONTAGUE (tom 2) literatura młodzieżowa
literatura młodzieżowa
RODZEŃSTWO MONTAGUE (tom 2)
The Lady's Guide to Petticoats and Piracy
2021-08-11
2021-08-11
2018-10-02
Daria Kuczyńska-Szymala

Kup Przewodnik dla damy po halkach i korsarstwie w ulubionej księgarnii

Wyróżniona opinia i

Przewodnik dla damy po halkach i korsarstwie

Oceny książki Przewodnik dla damy po halkach i korsarstwie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Przewodnik dla damy po halkach i korsarstwie

Z miejsca pokochałam Felicity, jest silną i niezależną, młoda, kobietą, która ma swoje marzenia i dąży do ich spełnienia, przy tym wcale nie potrzebuje żadnego mężczyzny :) w literaturze młodzieżowej potrzeba więcej takich postaci!

3.5 ⭐ // Jejku, bardzo chciałabym powiedzieć coś konstruktywnego, ale jedyne, co mi się kołacze po głowie to fakt, że pierwszy tom podobał mi się bardziej. To wciąż jest świetna przygoda i śledzenie przygód Felicity sprawia mnóstwo radości. Fajnie też została pokazana jako po prostu dążąca do realizacji własnych marzeń postać kobieca (smutne jest to, że nie ważne w jakim weku się to dzieje, jest to po prostu aktualny temat, że kobietom jest trudniej). Ale mimo całej mojej sympatii nie wgryzłam się w nią i czasami więcej czasu spędzałam na trzymaniu w uchu wyłączonej słuchawki niż faktycznym słuchaniu książki.

Refleksje.
Na początku sądziłem, że przeczytam tylko 1 część z serii RODZEŃSTWO MONTAGUE, jednocześnie tak bardzo mnie wciągnęła ta, że nie mogłem się oprzeć i dosłownie połknąłem i drugą w jeden dzień.
***
Świetna wciągająca fabuła, 3 postacie kobiece, z ich splecionymi przygodami i rozterkami. Kontynuacja wątków z 1 części. Elementy fantastyczne pod koniec historii, podobnie jak w pierwszej książce. Wzorowanie się na postaciach historycznych kobiet z tamtej epoki.
***
Teraz odprawiam czary, by szybko wydali pozostałe dwie, albo w końcu przeczytam coś po angielsku - co będzie dla mnie wyzwaniem, bo lubię w literaturze czuć styl.

Refleksje.
***

711 użytkowników ma tytuł Przewodnik dla damy po halkach i korsarstwie na półkach głównych
152 użytkowników ma tytuł Przewodnik dla damy po halkach i korsarstwie na półkach dodatkowych

Okładka książki Star Wars: Z pewnego punktu widzenia. 40 opowieści na 40-lecie "Imperium kontratakuje" Tom Angleberger, Sarwat Chadda, Shannon A. Chakraborty, Mike Chen, Adam Christopher, Katie Cook, Zoraida Córdova, Delilah S. Dawson, Tracy Deonn, Seth Dickinson, Rebecca F. Kuang, Alexander Freed, Jason Fry, Christie Golden, Hank Green, Rob Hart, Lydia Kang, Michael Kogge, C. B. Lee, Mackenzi Lee, Mark Oshiro, John Jackson Miller, Michael Moreci, Daniel José Older, Amy Ratcliffe, Beth Revis, Lilliam Rivera, Cavan Scott, Emily Skrutskie, Karen Strong, Anne Toole, Catherynne M. Valente, Austin Walker, Martha Wells, Django Wexler, Kiersten White, Gary Whitta, Brittany M. Williams, Charles Yu, Jim Zub

Cytaty z książki Przewodnik dla damy po halkach i korsarstwie

Mackenzi Lee Przewodnik dla damy po halkach i korsarstwie Zobacz więcej
Mackenzi Lee Przewodnik dla damy po halkach i korsarstwie Zobacz więcej