Bromance. Pod przykrywką

- literatura obyczajowa, romans
- Bromance Book Club (tom 2)
- Undercover Bromance
- 2021-06-30
- 2021-06-30
- 2020-03-10
- Edyta Świerczyńska
Klub Książki musi ponownie wkroczyć na scenę!
Liv Papandreas ma najlepszą pracę na świecie w najpopularniejszej restauracji w Nashville. Jej życie jednak nie jest tak słodkie jak to, co wychodzi spod jej palców. Ma szefa – gwiazdę cukiernictwa, tyrana i kłamcę. Kiedy Liv przyłapuje go na gorącym uczynku, najpierw jest zastraszana, a następnie zwolniona z pracy. Jednak nie zamierza się poddać. Poprzysięga zemstę. Tylko jak walczyć z uwielbianym przez miliony celebrytą?
Może z pomocą innego popularnego faceta? W tym wypadku jej największego nemezis, Brandena Macka, który jeszcze nie tak dawno pomagał jej szwagrowi ratować małżeństwo. Tajemniczy Klub Książki musi ponownie wkroczyć na scenę, by tym razem zawalczyć o coś więcej niż małżeństwo. Gra toczy się o ogromną stawkę, a nawet najmniejszy błąd może zaważyć na życiu wielu kobiet.
Kup Bromance. Pod przykrywką w ulubionej księgarni
Oceny książki Bromance. Pod przykrywką
473 użytkowników ma tytuł Bromance. Pod przykrywką na półkach głównych- Przeczytane 289
- 2021 32
- 2024 11
- 2022 9
- 2025 5
- Romans 5

OPINIE i DYSKUSJE o książce Bromance. Pod przykrywką
Muszę przyznać że zaskoczyła mnie tak wysoka ocena tej książki. Sam pomysł na historię- dobry,gorzej z realizacją. Język Kay Adam's jest infantylny, przerysowany..podobnie postacie. Szczególnie denerwowała mnie Liv. Mam wrażenie że jednym z ważnych elementów książki było umniejszanie mężczyznom by podkreślać zalety i osiągnięcia kobiet. Nie tędy droga, dokończę książkę,choć przyznam że miejscami kiwam głową z niedowierzaniem
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZabawa była przednia.
Uśmiech nie schodził mi z twarzy.
Przekomarzanki głównych bohaterów to złoto.
Livie i Macka znamy z poprzedniej części.
Livi bardzo nie lubiłam w poprzedniej części, choć czytałam ja już dawno to do dzisiaj pamiętam jej paskudny (wtedy) charakterek. Rozumiem teraz że pod fasadą złośliwości, kryło się zranione dziecięce serce, które się boi zaufać jakiemukolwiek mężczyźnie.
Mack to założycie Klubu Książki dla mężczyzn, którzy czytają romanse i erotyki. Tak mężczyźni też czytają tego rodzaju książki. Mack naczytał się tyle romansów wie jak dogodzić kobiecie, ale jeszcze nigdy się nie zakochał i szuka cały czas tej jedynej i nie zdaje sobie sprawy że cały czas miał ją przed oczami.
Ponownie trafiłam na książkę w której nie jest tylko romans, ale ma swoje drugie dno i jest ono ważne zwłaszcza dla kobiet.
Bardzo bym chciała aby pojawiły się kolejne książki z tej serii.
@wydawnictwokobiece co wy na to?
Zabawa była przednia.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUśmiech nie schodził mi z twarzy.
Przekomarzanki głównych bohaterów to złoto.
Livie i Macka znamy z poprzedniej części.
O tej książce można powiedzieć praktycznie to samo co o pierwszym tomie - śmieszna i lekka, ale z zaskakującą głębią. Nie spełniła jednak w pełni moich wysokich oczekiwań i w zestawieniu z poprzedniczką wypadła trochę gorzej.
Fabuła tym razem nie opierała się na ratowaniu związku, ale na budowaniu go od początku. Ten tom też ładnie ukazał różne zachowania w obliczu traumy i to, że nie można przekładać własnych ideałów i oczekiwań na pokrzywdzone osoby. Bardzo szanuję fakt, że autorka w każdej książce stara się pokazać różne życiowe problemy.
Całe napięcie trudnych sytuacji natomiast rozładowywali członkowie klubu książki, którzy rozbawiali swoim zachowaniem do łez. Za tymi chłopakami będę tęsknić chyba najmocniej. Miło było też zobaczyć z boku relację Gavina i Thei, już po wydarzeniach z pierwszego tomu.
Humor podczas czytania psuła mi przeważnie główna bohaterka - już w poprzedniej książce nie zyskała mojej sympatii, ale w tej doprowadzała mnie do szału. Jej zachowanie momentami było kompletnie bezsensowne i zwyczajnie głupie. Ciągle była zbyt uparta i pretensjonalna, nawet gdy nie miała racji. W kluczowym momencie swojej relacji też dała plamę z nieznanych nikomu przyczyn.
Kolejnym zarzutem, do tego tomu jest fakt, że czytana przez klub książka nie odegrała aż tak dużej roli, jak w poprzedniej części. Przyznam, że trochę mi tego zabrakło, bo bardzo podobał mi się zabieg "powieści w powieści", gdzie wydarzenia z książki stanowiły metaforyczne odbicie sytuacji bohaterów.
Nie podobało mi się też zakończenie, które było niesamowicie pospieszone i pozostawiło mnóstwo wątków otwartych. Skoro romantyczna część fabuły została przysłonięta przez gigantyczny wątek "śledztwa" i demaskacji, to, moim zdaniem, przydałoby się go porządnie podsumować i zamknąć.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFabuła tym razem nie opierała się na ratowaniu związku, ale na budowaniu go od początku. Ten tom też ładnie ukazał różne zachowania w obliczu traumy...
Niestety, nie czyta się za dobrze. Bo bohaterowie są tak płyccy jak woda w kałuży, a ich głębia uczuć ogranicza się do rozmowy na temat koguta i zapłodnienia u kur (ale to akurat o tyle ciekawe, że dowiedziałam się całkiem sporo na temat procesu prokreacji u kur, polecam ciekawskim!).
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMomentami nudna, mniej spotkań Klubu Książki niż w poprzednim tomie, a także gorzej wypada pod względem humoru. Moim zdaniem ta powieść jest słabsza niż ta w tomie 1, mimo że bohaterzy w tym są dla mnie ciekawsi.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie porwała mnie tak bardzo jak pierwszy tom, ale chyba tylko dlatego, że zabrakło już tego elementu zaskoczenia - wiedziałam, czego się spodziewać i może czułam się trochę zawiedziona, że nie było tak fajnie. Za to chwilowo żałuję, że kolejne tomy nie wyszły po polsku, bo chciałabym już teraz zabrać się za kolejny, a tu bum - witamy w polskiej rzeczywistości nie wydawania serii do końca :(. Świetna rozrywka, nieszablonowa fabuła i bohaterowie, których nie sposób nie lubić i milion powodów, by się uśmiechnąć w trakcie. Dla mnie strzał w dziesiątkę ♥️.
Nie porwała mnie tak bardzo jak pierwszy tom, ale chyba tylko dlatego, że zabrakło już tego elementu zaskoczenia - wiedziałam, czego się spodziewać i może czułam się trochę zawiedziona, że nie było tak fajnie. Za to chwilowo żałuję, że kolejne tomy nie wyszły po polsku, bo chciałabym już teraz zabrać się za kolejny, a tu bum - witamy w polskiej rzeczywistości nie wydawania...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo bym chciała, żeby dalsze części też pojawiły się na naszym rynku, ale chyba marne szanse. To bardzo lekka lektura na leniwą niedzielę.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAle to była urocza książka! Jak ja lubię tę serie. Czekam z niecierpliwości na dalsze tomy!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWracamy do Klubu książki. Tym razem pomocy potrzebuje jedyny kawaler jaki do niego należy. Brande Mack jest ideałem mężczyzny. Prawie jak z romansów, bo on przeczytał ich wiele i wie, czego pragną w relacjach kobiety. Przynajmniej tak mu się wydaje. W zderzeniu z Liv jego teorie nie mają racji bytu. Oboje są poranieni przez życie i nieufni.
Tajemniczy Klub Książki musi ponownie wkroczyć na scenę, by tym razem zawalczyć o coś więcej niż małżeństwo. Pojawia się wątek kryminalny. Gra toczy się o ogromną stawkę, a nawet najmniejszy błąd może zaważyć na życiu wielu kobiet.
Tę historię można śmiało czytać bez znajomości pierwszego tomu, ale oczywiście gorąco polecam oba
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTajemniczy Klub Książki musi...
Historia również przyjemna, ciut lepsza od poprzedniej części za sprawa sytuacji molestowania w pracy i tego, że była walka by nadeszła sprawiedliwość.