Bromance. Pod przykrywką

Okładka książki Bromance. Pod przykrywką autora Lyssa Kay Adams, 9788366890145
Okładka książki Bromance. Pod przykrywką
Lyssa Kay Adams Wydawnictwo: Wydawnictwo Kobiece Cykl: Bromance Book Club (tom 2) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Bromance Book Club (tom 2)
Undercover Bromance
2021-06-30
2021-06-30
2020-03-10
Edyta Świerczyńska

Kup Bromance. Pod przykrywką w ulubionej księgarnii

Oceny książki Bromance. Pod przykrywką

OPINIE i DYSKUSJE o książce Bromance. Pod przykrywką

Muszę przyznać że zaskoczyła mnie tak wysoka ocena tej książki. Sam pomysł na historię- dobry,gorzej z realizacją. Język Kay Adam's jest infantylny, przerysowany..podobnie postacie. Szczególnie denerwowała mnie Liv. Mam wrażenie że jednym z ważnych elementów książki było umniejszanie mężczyznom by podkreślać zalety i osiągnięcia kobiet. Nie tędy droga, dokończę książkę,choć przyznam że miejscami kiwam głową z niedowierzaniem

Na półkach: , , , ,

Zabawa była przednia.

Uśmiech nie schodził mi z twarzy.

Przekomarzanki głównych bohaterów to złoto.

Livie i Macka znamy z poprzedniej części.

Livi bardzo nie lubiłam w poprzedniej części, choć czytałam ja już dawno to do dzisiaj pamiętam jej paskudny (wtedy) charakterek. Rozumiem teraz że pod fasadą złośliwości, kryło się zranione dziecięce serce, które się boi zaufać jakiemukolwiek mężczyźnie.

Mack to założycie Klubu Książki dla mężczyzn, którzy czytają romanse i erotyki. Tak mężczyźni też czytają tego rodzaju książki. Mack naczytał się tyle romansów wie jak dogodzić kobiecie, ale jeszcze nigdy się nie zakochał i szuka cały czas tej jedynej i nie zdaje sobie sprawy że cały czas miał ją przed oczami.

Ponownie trafiłam na książkę w której nie jest tylko romans, ale ma swoje drugie dno i jest ono ważne zwłaszcza dla kobiet.

Bardzo bym chciała aby pojawiły się kolejne książki z tej serii.

@wydawnictwokobiece co wy na to?

Zabawa była przednia.

Uśmiech nie schodził mi z twarzy.

Przekomarzanki głównych bohaterów to złoto.

Livie i Macka znamy z poprzedniej części.

O tej książce można powiedzieć praktycznie to samo co o pierwszym tomie - śmieszna i lekka, ale z zaskakującą głębią. Nie spełniła jednak w pełni moich wysokich oczekiwań i w zestawieniu z poprzedniczką wypadła trochę gorzej.

Fabuła tym razem nie opierała się na ratowaniu związku, ale na budowaniu go od początku. Ten tom też ładnie ukazał różne zachowania w obliczu traumy i to, że nie można przekładać własnych ideałów i oczekiwań na pokrzywdzone osoby. Bardzo szanuję fakt, że autorka w każdej książce stara się pokazać różne życiowe problemy.

Całe napięcie trudnych sytuacji natomiast rozładowywali członkowie klubu książki, którzy rozbawiali swoim zachowaniem do łez. Za tymi chłopakami będę tęsknić chyba najmocniej. Miło było też zobaczyć z boku relację Gavina i Thei, już po wydarzeniach z pierwszego tomu.

Humor podczas czytania psuła mi przeważnie główna bohaterka - już w poprzedniej książce nie zyskała mojej sympatii, ale w tej doprowadzała mnie do szału. Jej zachowanie momentami było kompletnie bezsensowne i zwyczajnie głupie. Ciągle była zbyt uparta i pretensjonalna, nawet gdy nie miała racji. W kluczowym momencie swojej relacji też dała plamę z nieznanych nikomu przyczyn.

Kolejnym zarzutem, do tego tomu jest fakt, że czytana przez klub książka nie odegrała aż tak dużej roli, jak w poprzedniej części. Przyznam, że trochę mi tego zabrakło, bo bardzo podobał mi się zabieg "powieści w powieści", gdzie wydarzenia z książki stanowiły metaforyczne odbicie sytuacji bohaterów.

Nie podobało mi się też zakończenie, które było niesamowicie pospieszone i pozostawiło mnóstwo wątków otwartych. Skoro romantyczna część fabuły została przysłonięta przez gigantyczny wątek "śledztwa" i demaskacji, to, moim zdaniem, przydałoby się go porządnie podsumować i zamknąć.

473 użytkowników ma tytuł Bromance. Pod przykrywką na półkach głównych
147 użytkowników ma tytuł Bromance. Pod przykrywką na półkach dodatkowych

Lyssa Kay Adams
Lyssa Kay Adams
Lyssa Kay Adams read her first romance novel in eighth grade after swiping one from her grandmother’s book shelf and was hooked forever. After a nearly 20-year career as a journalist, her dreams of writing and publishing her own HEAs came true in 2015 with the release of her first novel, Seventh Inning Heat, followed by the RITA-nominated novella, Wild in Rio. Today, she writes full-time from her home in Michigan with a pesky, fluffy K9 assistant named Domino who spends most of his day snoring on her desk (that is, when he’s not burying things around the house).

Cytaty z książki Bromance. Pod przykrywką