-
ArtykułyAntti Tuomainen: Tworzę poważne historie, które ukrywam pod absurdalnym humoremAnna Sierant2
-
ArtykułyKsiążka na Dzień Dziecka: znajdź idealny prezent. Przegląd promocjiLubimyCzytać1
-
Artykuły„Zaginiony sztetl”: dalsze dzieje Macondo, a może alternatywna historia Goraja?Remigiusz Koziński3
-
Artykuły„Zależy mi na tym, aby moje książki miały kilka warstw” – wywiad ze Stefanem DardąMarcin Waincetel2
Kuchnie świata
Cytaty
PANNA COTTA 500 ml słodkiej śmietany 1 laska wanilii 4 dag cukru 3 listki żelatyny 1. Do garnka wlać śmietankę, dodać miąższ z wanilii i wydrążoną laskę, cukier, całość zagotować. Laskę wanilii usunąć. 2. Listki żelatny namoczyć w zimnej wodzie, a gdy zmięknie, odcisnąć lekko i dodać do gorącej śmietanki. Mieszać, aż rozpuści się całkowicie. 3. Śmietankę wlać do opłukanych zimną wodą foremek izostawićw lodówce do stężenia na około 6 godzin. 4. Deser odciąć nożem od krawędziforemek,foremki na chwilę znurzyć w gorącej wodzie i wyłożyć, odwracając do góry dnem, Podawać z dowolnymi sosami owocowymi.
PANNA COTTA 500 ml słodkiej śmietany 1 laska wanilii 4 dag cukru 3 listki żelatyny 1. Do garnka wlać śmietankę, dodać miąższ z wanilii i wydrążoną laskę, cukier, całość zagotować. Laskę wanilii usunąć. 2. Listki żelatny namoczyć w zimnej wodzie, a gdy zmięknie, odcisnąć lekko i dodać do gorącej śmietanki. Mieszać, aż rozpuści się całkowicie. 3. Śmietankę wlać do opłukanych zi...
Rozwiń Zwiń