Domowe wędzenie żywności
256 str.
4 godz. 16 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Seria:
- Domowy wyrób
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo RM
- Data wydania:
- 2024-03-06
- Data 1. wyd. pol.:
- 2024-03-06
- Liczba stron:
- 256
- Czas czytania
- 4 godz. 16 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788381513746
- Tagi:
- wędzenie żywności domowe jedzenie wędliny mięso sery
Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!
Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny i wędzonych serów. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować, jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli.
W książce odkryjesz przepisy na wędzone przysmaki, poznasz różnice między wędzeniem na zimno i gorąco. Dowiesz się, jak zbudować przydomową wędzarnię oraz jak dobrać drewno do wędzenia.
Dodaj do biblioteczki