Papierowa księżniczka

Okładka książki Papierowa księżniczka
Erin Watt Wydawnictwo: Otwarte Cykl: Królewska (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Królewska (tom 1)
Paper Princess
2018-03-14
2018-03-14
2016-04-03
Maria Smulewska-Dziadosz

Kup Papierowa księżniczka w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Papierowa księżniczkai

Miłość z kolcami

1802 262 47

Oceny książki Papierowa księżniczka

OPINIE i DYSKUSJE o książce Papierowa księżniczka

„Papierowa księżniczka” Erin Watt to powieść młodzieżowa z wyraźnym wątkiem obyczajowym i romantycznym, która opowiada o nagłej zmianie życia i zderzeniu dwóch zupełnie różnych światów. Książka pokazuje, jak trudno odnaleźć się w nowej rzeczywistości, gdy wszystko, co znane, zostaje nagle odebrane. Fabuła pełna jest emocji, napięcia i konfliktów między bohaterami.

Główną bohaterką jest Ella Harper, dziewczyna, która od najmłodszych lat musiała radzić sobie sama. Jest silna, uparta i nieufna wobec ludzi, ponieważ życie wielokrotnie ją rozczarowało. Po śmierci matki trafia pod opiekę Calluma Royala, a jej życie nagle zmienia się nie do poznania. W nowym domu poznaje jego synów, a szczególnie Reeda Royala, który od początku jest wobec niej wrogo nastawiony. Reed jest arogancki, zamknięty w sobie i przyzwyczajony do władzy oraz bogactwa. Relacja Elli i Reeda jest pełna napięcia, sprzecznych emocji i walki o własną niezależność. Pozostali bracia Royal również odgrywają ważną rolę, tworząc trudne, momentami toksyczne otoczenie dla głównej bohaterki.

Styl Erin Watt jest dynamiczny i prosty, dzięki czemu książkę czyta się szybko i z zainteresowaniem. Autorki skupiają się na emocjach bohaterów, ich reakcjach i wewnętrznych przemianach, nie unikając trudnych tematów, takich jak samotność, brak poczucia bezpieczeństwa czy walka o akceptację. „Papierowa księżniczka” to historia o sile charakteru, potrzebie przynależności i poszukiwaniu własnego miejsca w świecie. Mimo kontrowersyjnych zachowań bohaterów książka wciąga i zostawia czytelnika z ciekawością, co wydarzy się dalej.

Główną...

Zachowanie głównej bohaterki jest tak irytujaco głupie, że kilka razy chciałam odłożyć te pozycję. Dokończyłam tylko że względu na piątkę braci- ich zachowanie wzbudza ciekawość, szkoda że ich historia jest zapewne umieszczona w kolejnych tomach po które na pewno nie sięgne...

Ta "papierowa" to się wzięła chyba od banknotów, co? A księżniczka chyba od Kopciuszka w wersji XXI wieku, gdzie Royal to nie książę, lecz nazwisko, a pieniądze znaczą wszystko?
Rany, alez ta książka była głupia. Tu nawet nie chodzi o kontrowersje wokół, a raczej o to, że tutaj nie ma żadnej fabuły. Mamy bohaterkę, która jest biedna i pracuje jako striptizerka (bo rozumiem, że nikt się nie skapnął, że ma 17 lat i chodzi do szkoły),więc pojawia się typ, który zabiera ją do willi... i to już. Koniec fabuły. Tam poznaje chłopców, którzy są wredni/chamscy/za to jacy przystojni. I się zakochuje, bo mięśnie to wszystko, czego od życia potrzeba.
Plus taki, że szybko się czyta. I jeszcze większy plus za to, że historia ginie w pamięci równie szybko, co szacunek głównej bohaterki do samej siebie.

4162 użytkowników ma tytuł Papierowa księżniczka na półkach głównych
697 użytkowników ma tytuł Papierowa księżniczka na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Papierowa księżniczka

Cytaty z książki Papierowa księżniczka

Video