Domowe przetwory. Dżemy, galaretki, marmolady
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo RM
- Data wydania:
- 2015-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2015-01-01
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788377732762
- Tłumacz:
- Sergiusz Lipnicki
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują wyśmienicie.W książce zawarto:* Kilkadziesiąt przepisów na pyszne i zdrowe dżemy, galaretki i marmolady.* Rady mistrzów kuchni, którzy podpowiadają, jak wykorzystać te domowe przetwory.* Przepisy na wyśmienite dania obiadowe, drinki i desery z dodatkiem dżemów i galaretek.* Propozycje niezwykłych dodatków do dżemów np. w postaci alkoholu, orzechów, czekolady, egzotycznych przypraw.