Gladiatorzy. Encyklopedia

Paweł Gawron

Kup Gladiatorzy. Encyklopedia w ulubionej księgarnii

Oceny książki Gladiatorzy. Encyklopedia

OPINIE i DYSKUSJE o książce Gladiatorzy. Encyklopedia

Książeczka raczej dla dzieci, młodzieży, ogólnie osób dopiero wkraczających w świat historii czy gladiatorów. Właściwie już nie wiem skąd wzięła się w mojej kolekcji, jednocześnie absolutnie nie są to te same progi co np albumy z serii "Tak żyli ludzie" itp ;)
Informacji jest tu na lekarstwo, szata graficzna może i ładna, ale to raczej zwykły "fajerwerk" - wszystko to już raczej gdzieś się widziało, więc nie ma tu specjalnie do czego wracać. Inna sprawa, że autorem ilustracji wojowników jest Peter Dennis, znany z publikacji Osprey'a, więc to na pewno pewien atut.
Ogólnie, polecam więc raczej tylko jako prezent dla dzieci, czy dla osób mających absolutnego fioła na punkcie tej tematyki. Niziutka cena też może ewentualnie skusić. Obecnie jednak, nawet te ilustracje Dennisa nie przekonałyby by mnie by kupić tę pozycję, a i zwyczajnie szkoda na nią miejsca na półce. Jest wiele innych, lepszych publikacji.

7 użytkowników ma tytuł Gladiatorzy. Encyklopedia na półkach głównych

Tagi i tematy do książki Gladiatorzy. Encyklopedia

Okładka książki Wszystko, co warto wiedzieć. Encyklopedia dla dociekliwych Deborah Chancellor, Deborah Murrell, Philip Steele

Cytaty z książki Gladiatorzy. Encyklopedia

Dodaj cytat z książki Gladiatorzy. Encyklopedia