Igrzyska śmierci. Wydanie ilustrowane

Okładka książki Igrzyska śmierci. Wydanie ilustrowane autora Suzanne Collins, Nico Delort, 9788382658828
Okładka książki Igrzyska śmierci. Wydanie ilustrowane
Suzanne CollinsNico Delort Wydawnictwo: Must Read Cykl: Igrzyska śmierci (tom 1) Ekranizacje: Igrzyska śmierci (2012) literatura młodzieżowa
literatura młodzieżowa

00:00 /00:00

Kup Igrzyska śmierci. Wydanie ilustrowane w ulubionej księgarnii

Oceny książki Igrzyska śmierci. Wydanie ilustrowane

OPINIE i DYSKUSJE o książce Igrzyska śmierci. Wydanie ilustrowane

Bałam się, że skoro sięgnęłam po nią w tak późnym wieku, to zachwyty moich rówieśników będą niewspółmierne większe niż moje. Tak jednak nie było, książka zasługuje na tak wysoką ocenę.
Najbardziej podobała mi się narracja bohaterki, bałam się, że jej wypranie z emocji będzie nienaturalnie ukazane. Tak jednak nie było, autorka idealnie balansowala miedzy tym co rozumie czytelnik a tym jaka jest Katniss.
Mam nadzieje, że następne części również ocenię tak wysoko.

Kocham całym sercem, całą serię!!!

Kocham całym sercem, całą serię!!!

Naprawdę ciężko mi ocenić/zrecenzować tę książkę ale muszę wspomnieć o sytuacji z końca. Od razu po wystąpieniu Peety, Haymitch powiedział że ten "romans" będzie ich nową taktyką. Stał obok i wszystko wyraźnie słyszał, podczas Igrzysk również powiedział Katniss na ucho o całowaniu na pokaz. Po czym na końcu robi pikachu face i jego serduszko nie robi już pika-pika, bo to było na niby??? Gdyby zamiast tego powiedział "Katniss ja nie udawałem/ zależy mi na tobie" a ona odpowiedziała że chodziło głównie o przetrwanie. Wtedy miałoby to sens, no ale nie tak. A może to ja jestem jakaś tępa i czegoś nie rozumiem? Nie wiem...

75609 użytkowników ma tytuł Igrzyska śmierci. Wydanie ilustrowane na półkach głównych
26220 użytkowników ma tytuł Igrzyska śmierci. Wydanie ilustrowane na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Igrzyska śmierci. Wydanie ilustrowane

Cytaty z książki Igrzyska śmierci. Wydanie ilustrowane