Igrzyska śmierci. Wydanie ilustrowane

- literatura młodzieżowa
- Igrzyska śmierci (tom 1)
- The Hunger Games
- 2024-10-01
- 2024-10-01
- Małgorzata Hesko-Kołodzińska, Piotr Budkiewicz
- Ekranizacje:
- Igrzyska śmierci (2012)
"Igrzyska śmierci" to kultowa, jedna z najważniejszych powieści młodzieżowych naszego wieku. Opowieść o wojnie i miłości, dorastaniu i odpowiedzialności, miłości i buncie od lat porusza i prowokuje do przemyśleń.
Niniejsze ekskluzywne wydanie wzbogacił niezwykłymi ilustracjami światowej sławy artysta Nico Delort.
"Igrzyska śmierci", pierwszy tom bestsellerowej trylogii Suzanne Collins, trafia do kin! To opowieść o świecie Panem rządzonym przez okrutne władze, w którym co roku dwójka nastolatków z każdego z dwunastu dystryktów wyrusza na Głodowe Igrzyska, by stoczyć walkę na śmierć i życie.
Bohaterką, a jednocześnie narratorką książki jest szesnastoletnia Katniss Everdeen, która mieszka z matką i młodszą siostrą w jednym z najbiedniejszych dystryktów nowego państwa. Katniss po śmierci ojca jest głową rodziny – musi troszczyć się, by zapewnić byt młodszej siostrze i chorej matce, a już to zasługuje na miano prawdziwej walki o przetrwanie...
Kup Igrzyska śmierci. Wydanie ilustrowane w ulubionej księgarni
Oceny książki Igrzyska śmierci. Wydanie ilustrowane
75800 użytkowników ma tytuł Igrzyska śmierci. Wydanie ilustrowane na półkach głównych- Przeczytane 63 640
- Chcę przeczytać 11 546
- 2014 411

OPINIE i DYSKUSJE o książce Igrzyska śmierci. Wydanie ilustrowane
Genialna opowieść, polecam każdemu
Genialna opowieść, polecam każdemu
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo już klasyka literatury młodzieżowej. Jednym słowem GENIALNA!!!
To już klasyka literatury młodzieżowej. Jednym słowem GENIALNA!!!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOkejka
Okejka
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMam nieco mieszane odczucia.
Z drugiej, albo miałem mylne wrażenie, albo książka była tak krótka, a zarazem szybka, że nie zdążyłem dobrze wciągnąć się w akcje, nie czułem klimatu całych Igrzysk, przez co minęła mi w mgnieniu oka.
Mimo wszystko przyjemna pozycja.
Mam nieco mieszane odczucia.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ jednej strony tania, przyjemna dla oka i głowy młodzieżówka, taka co, by rzecz jasna główna bohaterka wyszła z największego szwanku.
Mimo...
Nie była zła, choć mam do niej sporo uwag.
Nie była zła, choć mam do niej sporo uwag.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to𝐓𝐲𝐭𝐮ł 𝐤𝐬𝐢ą𝐳𝐤𝐢: Igrzyska Šmiêrci
𝐀𝐮𝐭𝐨𝐫: Suzanne Collins
𝐆𝐚𝐭𝐮𝐧𝐞𝐤: Dystopia
𝐎𝐜𝐞𝐧𝐚: 10/10★
𝐏𝐨𝐦𝐢𝐚𝐫 𝐫𝐨𝐦𝐚𝐧𝐬𝐮:♥♥♥♥♡
𝐎𝐠ó𝐥𝐧𝐞 𝐰𝐫𝐚ż𝐞𝐧𝐢𝐞: Moja relacja z tą książką przez lata była... Ciężka. Podchodziłam do niej chyba z trzy razy. I w końcu stałam się fanką Igrzysk, i prawdę mówiąc, nie wiem kiedy 🤪. Czasami warto dać szansę czemuś nawet po wielu latach. Zwłaszcza jak w książce występuje Przystojny Piekarz Peeta Mellark.
𝐏𝐨𝐝𝐨𝐛𝐚ł𝐨 𝐦𝐢 𝐬𝐢ę: Choć to nie romans, to... Od początku byłam fanką Everlark 😤♥️
𝐃𝐥𝐚 𝐤𝐨𝐠𝐨: Dla wielbicieli dystopii, survivalu oraz poniekąd romansu, chce jest go nie wiele, ale jest pyszny 🤤
𝐏𝐨𝐝𝐬𝐮𝐦𝐨𝐰𝐚𝐧𝐢𝐞: Trójkącik, survival i nieświadoma rewolucja.
𝐓𝐲𝐭𝐮ł 𝐤𝐬𝐢ą𝐳𝐤𝐢: Igrzyska Šmiêrci
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to𝐀𝐮𝐭𝐨𝐫: Suzanne Collins
𝐆𝐚𝐭𝐮𝐧𝐞𝐤: Dystopia
𝐎𝐜𝐞𝐧𝐚: 10/10★
𝐏𝐨𝐦𝐢𝐚𝐫 𝐫𝐨𝐦𝐚𝐧𝐬𝐮:♥♥♥♥♡
Świetna!Po prostu świetna,nic dodać nic ująć,Collins...spisałaś się.Polecam wszystkim WSZYSTKIM przeczytać,a jeśli,nie do końca ci się podoba,błagam przeczytaj pierścieniu ognia"
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDziesięć lat po nastoletnim zachwycie Igrzyskami postanowiłam wrócić do tej serii. Obawiałam się trochę, że okaże się płytką młodzieżówką, jednak pozytywnie się zaskoczyłam. Okazała się głębsza niż wcześniej zapamiętałam, a dystopia jedną z lepiej wykreowanych
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam - po prostu
Polecam - po prostu
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBałam się, że skoro sięgnęłam po nią w tak późnym wieku, to zachwyty moich rówieśników będą niewspółmierne większe niż moje. Tak jednak nie było, książka zasługuje na tak wysoką ocenę.
Najbardziej podobała mi się narracja bohaterki, bałam się, że jej wypranie z emocji będzie nienaturalnie ukazane. Tak jednak nie było, autorka idealnie balansowala miedzy tym co rozumie czytelnik a tym jaka jest Katniss.
Mam nadzieje, że następne części również ocenię tak wysoko.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNajbardziej podobała mi się narracja bohaterki, bałam się, że jej wypranie z emocji będzie nienaturalnie ukazane. Tak jednak nie było, autorka idealnie balansowala miedzy tym co rozumie...