Miłość to pies

- poradniki
- 2023-06-13
- 2023-06-13
Każdy wybór i każda podejmowana przez nas decyzja mówią coś o naszej tajemnej, emocjonalnej historii. Ostatnie dwadzieścia lat poświęciłam na poznawanie swoich ukrytych światów i wiele się o sobie dowiedziałam, nie będę więc tu ściemniać ani dorabiać naciąganych teorii, podkolorowanych pod publiczkę. Ktoś, kto żyjąc solo i marząc o tym, by absolutnie nic nie zakłóciło tej wolności i samosterowności, ląduje z siódemką, a w zapędach nawet z ósemką zwierzaków na pokładzie, coś sobie w ten sposób „załatwia”. Coś, co być może wymaga uleczenia, zrozumienia i… opowieści.
W żadnej z moich książek nie uciekałam od tego, co we mnie i dla mnie trudne, teraz też nie będę tego robić. Oto moja opowieść o miłości, życiu na greckiej wyspie z bandą czworonogów, a także trochę o jodze, która jest częścią naszej codzienności i busolą ustawiającą nam ster.
To historie z życia i wyobraźni, opowieści o wędrówce dusz ludzkich i zwierzęcych – a nawet tych należących do roślin i przedmiotów – w poszukiwaniu więzi. A że wszyscy jesteśmy dziećmi, wplotłam w nie baśnie, które może spodobają się także tym najmłodszym!
Paulina Młynarska
Kup Miłość to pies w ulubionej księgarni
Oceny książki Miłość to pies
186 użytkowników ma tytuł Miłość to pies na półkach głównych- Przeczytane 120
- 2024 7
- Legimi 5
- 2023 3
- Audiobooki 3
- Przeczytane 2023 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Miłość to pies
Polecam, świetna książka , w której Paulina Młynarska opisuje swoje zmagania związane z decyzją o zamieszkaniu na Krecie, o nowym- starym domu, greckich zwyczajach i obyczajach , a przede wszystkim o swojej wielkiej miłości do zwierzat, które są bohaterami jej opowieści.
Polecam, książka bardzo ładnie wydana i ciekawa
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam, książka bardzo ładnie wydana i ciekawa
Kocham psy więc pomyślałam, że to będzie miłe „czytadełko”, nie nastawiłam się na literaturę przez duże „L”, ale jednak oczekiwałam czegoś więcej! Dałam szansę, ale przeczytać całości nie dałam rady. Myślę, że mogłybyśmy polubić się z panią Pauliną gdybyśmy trafiły na siebie w życiu, ale niestety nie polubiłam jej pisania.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTaka miła ta książka. Fajna opowieść. I zwierzaki też!
Taka miła ta książka. Fajna opowieść. I zwierzaki też!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUrocza! Dla miłośników zwierząt, Grecji i mitów (również tych nowych, które tworzymy sobie sami).
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCudowna, ciepła książka. Dla psio -kociej mamy była momentami również wzruszająca.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo przyjemna i ciepła książka :) polecam
Bardzo przyjemna i ciepła książka :) polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobrze czytało mi się tę książkę. Wiem, że to nie arcydzieło, ale i tak daję 8 gwiazdek. To książka z niesamowitym klimatem, z dobrą energią. Opowieści z życia przeplatają się z legendami. Historie, o których w tej książce czytamy dostarczają wiele wzruszeń. Do tego świetna szata graficzna i dawka wiedzy historycznej. Bardzo polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRewelacyjna książka. O przemianie, dojrzałości, miłości do siebie i do zwierząt 🥰
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPiękna, ciepła książka, która trafia w czułe nuty serca psiej mamy. Bardzo podoba mi się otwarte porównanie macierzyństwa ludzkich dzieci do bycia mamą psiaka. Wiem, że wielu osobom to nie pasuje, ja jednak odnalazłam w tej książce odbicie siebie i zrozumienie, którego ostatnio mi brakowało. Podejście do życia i przemyślenia Pani Pauliny w pewien sposób mnie oczarowały, tak że nawet części książki będące baśniami bardzo mi przypadły do gustu. To moja pierwsza styczność z twórczością autorki, ale na pewno nie ostatnia.
Piękna, ciepła książka, która trafia w czułe nuty serca psiej mamy. Bardzo podoba mi się otwarte porównanie macierzyństwa ludzkich dzieci do bycia mamą psiaka. Wiem, że wielu osobom to nie pasuje, ja jednak odnalazłam w tej książce odbicie siebie i zrozumienie, którego ostatnio mi brakowało. Podejście do życia i przemyślenia Pani Pauliny w pewien sposób mnie oczarowały, tak...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCudowna, ciepła, otulająca i dająca nadzieję na znalezienie swojego miejsca na świecie książka. Co prawda o wiele bardziej przemawiają do mnie fragmenty z życia niż te baśniowe(?) i żałuję, że tych pierwszych nie jest jeszcze więcej, bo mam niedosyt.
Myślę, że wiele z nas może się identyfikować z tytułem książki, że miłość to pies. Zwłaszcza jeśli tak jak autorka jesteś neuroatypowa, w szkole słyszałaś, że nic z ciebie nie będzie, od zawsze przygarniałaś zwierzaki i nie miałaś najłatwiej w dzieciństwie i młodości. Pisze w formie żeńskiej, ale być może i jakiś facet też odnajdzie się w słowach Pani Pauliny? 😉
Było to moje pierwsze spotkanie z książką autorki i było ono bardzo udane.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMyślę, że wiele z nas może się identyfikować z tytułem książki, że miłość to pies. Zwłaszcza jeśli tak jak autorka jesteś...