Siostra Słońca

Okładka książki Siostra Słońca
Lucinda Riley Wydawnictwo: Albatros Cykl: Siedem sióstr (tom 6) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Anna Esden-Tempska

Kup Siostra Słońca w ulubionej księgarnii

Oceny książki Siostra Słońca

OPINIE i DYSKUSJE o książce Siostra Słońca

Elektra, najmłodsza, jedyna czarnoskóra z sióstr, to główna bohaterka tej książki. Oj jak mnie irytowała od samego początku! Tak się wściekałam, że odkładałam książkę.
Ale nic nie dzieje się bez przyczyny. Niesamowicie piękna i bogata, jest modelką znaną niemal na całym świecie. Ale ma też problem z alkoholem i narkotykami. Nie zamierzała szukać swoich przodków zgodnie ze wskazówkami Pa Salta, w tej części to jej rodzona babcia znalazła ją. I to znalazła ją w najgorszym momencie jej życia, kiedy to upodlona we własnych wymiocinach już w ogóle nie kontaktowała.
Elektra zdecydowała się na leczenie, a babcia zaczęła opowiadać jej historię, jak to się stało, że z Afryki z książęcym pochodzeniem znalazły się w USA.
Piękna, poruszająca historia. I wiecie co ? Teraz będzie spojler...
...
Na koniec książki dowiadujemy się, że znalazła się siódma siostra 🙉

„Siostra Słońca” to szósta część cyklu o Siedmiu Siostrach D’Aplièse. Elektra jest piękną top modelką, bogatą i sławną na całym świecie. Mimo tego blichtru znajduje się na skraju załamania. I właśnie wtedy dostaje list od nieznajomej, która twierdzi, że jest jej babką. Elektra udaje się w podróż w przeszłość, która jest bardzo emocjonalna, pełna intryg i nieszczęść. Wraz z Elektrą wędrujemy do Kenii z okolic II wojny światowej. To kolejna część intrygująca, tajemnicza i czytana jednym tchem.

Ulubiona część tej serii. Bardzo spodobał mi się wątek Kenii, jednak chyba największą zaletą jest to, że porusza tak trudny, a zarazem tak ważny problem.
Od razu biorę się za kolejna część

Od razu biorę się za kolejna część

6752 użytkowników ma tytuł Siostra Słońca na półkach głównych
1202 użytkowników ma tytuł Siostra Słońca na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Siostra Słońca

Lucinda Riley
Lucinda Riley
Brytyjska pisarka pochodzenia irlandzkiego. W dzieciństwie sporo podróżowała, głównie na Bliski Wschód. Po przeprowadzce do Londynu została aktorką, występowała w filmach, teatrze i telewizji. Jako pisarka zadebiutowała w wieku dwudziestu czterech lat powieścią Lovers and Players. W 2011 roku ukazał się Dom orchidei, sprzedany w nakładzie 2 milionów egzemplarzy, który podbił europejskie listy bestsellerów i serca czytelniczek. Książki Lucindy Riley wielokrotnie gościły na listach bestsellerów „New York Timesa” i „Sunday Timesa”. Zostały przetłumaczone na ponad 30 języków i wydane w 38 krajach w liczbie przeszło 15 milionów egzemplarzy. Lucinda mieszka z mężem i czwórką dzieci w Norfolk w Wielkiej Brytanii. Obecnie pracuje nad kolejnymi tomami z fantastycznie przyjętej serii Siedem Sióstr, która opowiada historie adoptowanych dziewcząt nazwanych imionami mitycznych Plejad. Pierwsze cztery książki: Siedem Sióstr, Siostra Burzy, Siostra Cienia i Siostra Perły stały się europejskimi bestsellerami. Prawa do serialu na podstawie serii zostały kupione niemal natychmiast przez hollywoodzką firmą producencką!

Cytaty z książki Siostra Słońca