Współlokatorzy

Okładka książki Współlokatorzy
Beth O'Leary Wydawnictwo: Albatros Seria: Mała czarna literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Robert Waliś

Kup Współlokatorzy w ulubionej księgarnii

Oceny książki Współlokatorzy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Współlokatorzy

Przyjemna historia, idealna na spokojne czytanie.

Przyjemna historia, idealna na spokojne czytanie.

Lekka, przyjemna ale nieco zakręcona. Dla mnie bomba

Lekka, przyjemna ale nieco zakręcona. Dla mnie bomba

Zapowiadało się dobrze, rozczarowanie zaczęło się pojawiać mniej więcej w połowie. Główny wątek ciekawy, ale główni bohaterowie typowi dla słabej komedii romantycznej. Wątki poboczne zainteresowały mnie najbardziej i to na ich rozwinięcie czekałam i najbardziej się rozczarowałam. Spłycone, wyidealizowane, nierzeczywiste. Jest to według mnie książka dla nastolatek.

11538 użytkowników ma tytuł Współlokatorzy na półkach głównych
2614 użytkowników ma tytuł Współlokatorzy na półkach dodatkowych

Beth O'Leary
Beth O'Leary
Pisarka brytyjska, absolwentka filologii angielskiej. Zaczynała swoją karierę w wydawnictwie publikującym książki dla dzieci. Mieszka na przedmieściach Londynu, swoją pierwszą powieść napisała w podmiejskim pociągu. Teraz jest pełnoetatową powieściopisarką, która jeśli akurat nie pisze, na pewno czyta coś porywającego, owinięta kocem. Pisarka pochodząca z południa Anglii. "Współlokatorzy" to jej pierwsza książką, okrzyknięta najbardziej wyczekiwanym debiutem roku, napisana podczas dłużących się podróży pociągiem do i z pracy. Zostanie pisarką było jej marzeniem od najmłodszych lat. Na pytania gdzie najczęściej można ją znaleźć odpowiada: jeśli nie ma mnie przy biurku, to z pewnością znajdziecie mnie zwiniętą w kłębek z książką lub na spacerze z moim szczeniaczkiem.

Cytaty z książki Współlokatorzy