Współlokatorzy

- 2022-10-05
- 2019-05-15
- 2019-04-10
- Robert Waliś
Przewrotna historia miłosna bezbłędnie oddająca ducha naszych czasów!
Tiffy i Leon dzielą mieszkanie.
Tiffy i Leon dzielą jedno łóżko.
Tiffy i Leon nigdy się nie spotkali…
Tiffy Moore pilnie potrzebuje taniego lokum. Leon Twomey bierze nocne zmiany, bo rozpaczliwie potrzebuje pieniędzy. Choć ich przyjaciele sądzą, że to szaleństwo, oni znajdują idealne rozwiązanie: w ciągu dnia Leon będzie w ciasnej kawalerce odsypiał noce zmiany, dzięki czemu Tiffy będzie miała to samo mieszkanie wyłącznie dla siebie przez resztę doby.
Ona właśnie zerwała ze swoim zazdrosnym chłopakiem i ledwo wiąże koniec z końcem, pracując w niszowym wydawnictwie, on bardziej dba o innych niż o siebie – nocami zajmuje się pensjonariuszami domu opieki, a każdy grosz odkłada na prawników, którzy wyciągną jego niesłusznie skazanego brata z więzienia.
Na przekór wszystkim i wszystkiemu, dwoje niezwykłych współlokatorów odkrywa, że jeśli wyrzuci się wszystkie zasady przez okno, można stworzyć całkiem przyjemne i ciepłe domowe ognisko
Kup Współlokatorzy w ulubionej księgarni
Oceny książki Współlokatorzy
11538 użytkowników ma tytuł Współlokatorzy na półkach głównych- Przeczytane 8 706
- Chcę przeczytać 2 832
- Posiadam 1 188
- 2019 349
- 2021 186
- 2020 180
- 2020 170
- 2022 155

OPINIE i DYSKUSJE o książce Współlokatorzy
Przyjemna historia, idealna na spokojne czytanie.
Przyjemna historia, idealna na spokojne czytanie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka, przyjemna ale nieco zakręcona. Dla mnie bomba
Lekka, przyjemna ale nieco zakręcona. Dla mnie bomba
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZapowiadało się dobrze, rozczarowanie zaczęło się pojawiać mniej więcej w połowie. Główny wątek ciekawy, ale główni bohaterowie typowi dla słabej komedii romantycznej. Wątki poboczne zainteresowały mnie najbardziej i to na ich rozwinięcie czekałam i najbardziej się rozczarowałam. Spłycone, wyidealizowane, nierzeczywiste. Jest to według mnie książka dla nastolatek.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWciągająca , lubię do niej wracać
Wciągająca , lubię do niej wracać
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo Vivien,która mnie rozczarowała postanowiłam sięgnąć po coś innego. I mój wybór padł na tę książkę.
Uczciwie przyznaję, że nigdy nie natrafiłam na taką fabułę. Nie mogłam doczekać się spotkania Tiffy i Leona. A odbyło się ono w ciekawych okolicznościach.
Rozdziały są krótkie, książkę szybko się czyta. Mogę tylko polecić jak szukać czegoś lekkiego.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Współlokatorzy" ma dość ciekawą fabułę. Tiffy stara się pozbierać oo zerwaniu z Justinem, natomiast Leon bierze dodatkowe zmiany, aby opłacić adwokata dla brata, który siedzi w więzieniu.
Kocham tą książkę! Tego potrzebowałam!
Jak zawsze duży plusik za fragmenty dotyczące zdrowia psychicznego, psychoterapii oraz za podjęcie trudnego ale bardzo ważnego tematu przemocy emocjonalnej!
Kocham tą książkę! Tego potrzebowałam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzypomniała mi, jacy cudowni są ludzie! Ale też niestety o tym, jak niektórzy potrafią być popaprani...
Nic strasznego ale też nic bardzo wartościowego, szybko i przyjemnie się czytało jednak brakowało mi głębi bohaterow, rozwinięcia relacji itp.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka, która pozytywnie mnie zaskoczyła. Napisana lekkim językiem komedia romantyczna o specyficznych wspolokatorach. Bardzo lekko mi się ją czytało i byłam ciekawa jak potoczy się relacja Tiffy i Leona. Na plus zasługują naprzemienne rozdziały ukazujące perspektywę głównych bohaterów. Główne wątki to: toksyczny ex, praca w wydawnictwie, dzierganie na drutach, praca w hospicjum, poszukiwanie dawnej miłości, prawdziwa miłość, życie i śmierć, więzienie, niewinność, trauma z dziecinstwa, współlokatorstwo, dzielenie jednego mieszkania, listy, przyjaźń.
Książka, która pozytywnie mnie zaskoczyła. Napisana lekkim językiem komedia romantyczna o specyficznych wspolokatorach. Bardzo lekko mi się ją czytało i byłam ciekawa jak potoczy się relacja Tiffy i Leona. Na plus zasługują naprzemienne rozdziały ukazujące perspektywę głównych bohaterów. Główne wątki to: toksyczny ex, praca w wydawnictwie, dzierganie na drutach, praca w...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTaka sobie.
Taka sobie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka, ciepła i zabawna opowieść o miłości, przyjaźni i nieoczekiwanych więziach.