Kara to nie wszystko

Okładka książki Kara to nie wszystko autora Izabela Szolc, 9788366630550
Okładka książki Kara to nie wszystko
Izabela Szolc Wydawnictwo: HARDE Wydawnictwo Cykl: Śledztwa nadkomisarz Anny Wilk (tom 2) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Śledztwa nadkomisarz Anny Wilk (tom 2)
2021-10-26
2021-10-26

Kup Kara to nie wszystko w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kara to nie wszystko

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kara to nie wszystko

Nie moja bajka,nie przemawia do mnie jej treść

Nie moja bajka,nie przemawia do mnie jej treść

"KARA TO NIE WSZYSTKO" IZABELA SZOLC

Jest to moje pierwsze spotkanie z piórem autorki.
Zupełnie nie wiedziałam czego się spodziewać.
"Brudną trylogię" rozpoczęłam czytać od części drugiej i w niczym mi to nie przeszkadzało - bez problemu wskoczyłam w wykreowany świat.

Przyznać trzeba, że jest tutaj niezła intryga, sporo mylnych poszlak i zaskakujące zakończenie.
Ciekawy pomysł, wartka akcja i intrygujący bohaterowie.
Prosty język i styl, który powoduje, że książkę czyta się błyskawicznie.
Jak na prawdziwy kryminał przystało będzie morderstwo, zabójca i ktoś kto bardzo pragnie go złapać.

Śledcza nadkomisarz Anna Wilk ma do rozwiązana trudne zagadki.
Ktoś strzela z wiaduktu do samochodów z broni pneumatycznej.
Szybko po tym wydarzeniu ktoś brutalnie morduje pewną studentkę.
Ciało zmarłej kobiety porzucone zostaje niedaleko zajezdni autobusowej.
Dostrzega też, ze coś dziwnego dzieje się z jej koleżanką z pracy aspirant Polą..

Autorka poruszyła w swojej powieści ważne i aktualne tematy jak stalking, uzależnienia, trudne relacje międzyludzkie.
Będzie też o przemocy psychicznej, szydzeniu z innych, manipulacji i zastraszaniu.

Tak, jest to lektura, którą warto przeczytać.

Ja chętnie nadgonię i przeczytam część pierwszą serii, która nosi tytuł "Zemsta to za mało".

Wiem, że niebawem dokładnie 29 czerwca ukarze się trzecia część i nosi tytuł " Pokuta to za mało".

"KARA TO NIE WSZYSTKO" IZABELA SZOLC

Jest to moje pierwsze spotkanie z piórem autorki.
Zupełnie nie wiedziałam czego się spodziewać.

Ciekawy...

Uwielbiam skrzące się inteligencją książki I. Szolc. Ta wyzwoliła we mnie pytania o "dyskretną przemoc". Psychologowie mówią o tym od lat, ale sprawa jest trudna, bo przecież wszystko zawsze można obrócić w żart. Manipulacje i zastraszanie, niewybredne komentarze i żarty - nie pozostawiają widocznych śladów lecz ranią równie mocno jak przemoc fizyczna.

46 użytkowników ma tytuł Kara to nie wszystko na półkach głównych
13 użytkowników ma tytuł Kara to nie wszystko na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Kara to nie wszystko

Okładka książki Siostry. Eseje Justyna Bargielska, Marika Krajniewska, Izabela Szolc
Siostry. Eseje Justyna Bargielska, Marika Krajniewska, Izabela Szolc
Okładka książki Zimno, zimniej, zbrodnia Wojciech Chmielarz, Ryszard Ćwirlej, Robert Ostaszewski, Anna Rozenberg, Magda Stachula, Bartosz Szczygielski, Izabela Szolc, Marcin Wroński

Cytaty z książki Kara to nie wszystko

Dodaj cytat z książki Kara to nie wszystko