Na wojnie nie ma niewinnych

- fantasy, science fiction
- Dora Wilk (tom 6)
- Imaginatio [SQN]
- 2020-08-12
- 2014-11-19
Czasami wojna jest jedynym rozwiązaniem…
Podnosząc rękę na najbliższych Dory Wilk, Bruno wydał na siebie wyrok. Ale nic nie jest łatwe dla wiedźmy, gdy na szali spoczywa bezpieczeństwo jej stada, życie Varga i jej poczytalność.
Echa zbrodniczej magii z czasów II W.Ś., nielegalne walki zmiennych, wilcza wojna terytorialna, elfy, zdrady i rozgrywki w Starszyźnie… Co jeszcze spadnie na głowę Dory Wilk?
I jakim cudem jej największym sojusznikiem jest akurat Roman?
Wybuchowy finał heksalogii o Dorze Wilk!
Thorn już nigdy nie będzie taki sam!
Kup Na wojnie nie ma niewinnych w ulubionej księgarni
Oceny książki Na wojnie nie ma niewinnych
4635 użytkowników ma tytuł Na wojnie nie ma niewinnych na półkach głównych- Przeczytane 3 645
- Fantastyka 90
- 2021 67
- 2022 62
- 2023 47
- 2024 43

OPINIE i DYSKUSJE o książce Na wojnie nie ma niewinnych
Ooooo myślałam, że już się wynudziłam, ale nie, ten tom to synonim nudy.
Myślałam, że będzie fajnie bo wracają wilkołaki, które w czwartym tomie dały mi trochę frajdy, ale tak szczerze to cały ten wątek odzyskiwania stada Brunona i nielegalne walki kompletnie mnie nie kupił.
Reszta ferajny bawiła się w coś innego i nawet nie do końca wiem w co i niezbyt mnie to interesuje.
Ale udało się, po wielu latach w końcu przeczytałam całą Dorę i mogę mówić z czystym sercem, że nie cierpię tej serii.
~Idris
Ooooo myślałam, że już się wynudziłam, ale nie, ten tom to synonim nudy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPowiem szczerze, że absolutnie nic mnie w tej części nie zainteresowało, audiobooka miałam już odpalonego na prędkości x2,5 bo nie mogłam po prostu przez to przebrnąć.
Część wieńcząca heksalogię o perypetiach Dory Wilk. Tym razem Dora ratuje świat walcząc ze złymi wilkami i rozwikłując tajemnicę zemsty sprzed lat. Także dzieje się, magia szaleje, dobro walczy ze złem i na szczęście romanse przygasły na rzecz porządnego mordobicia ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOstatni tom serii o Dorze Wilk, co mnie trochę cieszy 🤭😁
5/6⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ostatni tom serii o Dorze Wilk, co mnie trochę cieszy 🤭😁
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZdecydowanie wolę nowsze książki z Thornwersu i nawet te z Dorą😊 Widać różnicę w pisaniu pani Jadowskiej i to na duży plus🙂
5/6⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Książka strasznie mi się dłużyła. Relacja miłosna z Mironem jest beznadziejna, nie ma tu żadnej chemii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDora Wilk w akcji.
Dora Wilk w akcji.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietne zamknięcie serii o Dorze Wilk.
Świetne zamknięcie serii o Dorze Wilk.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toaudiobook
audiobook
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to1.5
o matko, ale mnie ta książka wymęczyła. mało brakowało, a zrobiłabym dnf i przeczytała jakieś streszczenie, żeby wiedzieć jak ta seria się kończy. już sie bałam, że odchoruję tę pozycję zastojem. porwanie, podlasie, nielegalne walki, bogowie, wilkołaki, elfy i blond dora wilk. ja wiem, że taki już urok tej serii, ale teraz wyjątkowo mi to przeszkadzało. cieszę się, że to koniec i mogę poznawać przygody innych bohaterów, którzy ciekawią mnie dużo bardziej. pół gwiazdki za witkacego w końcowych rozdziałach, niezmiennie mój ulubiony bohater.
1.5
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo totak na początek: to tylko moja opinia, nie mam nic do miłośników tej serii. czytajmy co chcemy i czerpmy z tego radość.
Finał godny całej serii. Dzieje się naprawdę wiele. Dobrze, że heksalogia się kończy, bo ta kobieta w końcu by się naprawdę wykończyła. Sytuacje skrajnie nieprawdopodobne, a jednak wszystko trzyma się kupy. Niestety nie pogodzę się z takim zakończeniem spraw miłosnych. Dla mnie istnieje tylko jedno prawilne zakończenie relacji sercowych Dory. A mianowicie wiedźmio anielsko diabelny trójkąt. I czekam na to w innych tomach.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZe wszystkich części heksalogii Dory ta jakoś najmniej mi się podobała, ale to wciąż fajna historia. Przeleciałam przez wszystkie sześć audiobooków niemal w ciągiem