Blada Śniąca

Okładka książki Blada Śniąca autora Samantha Shannon, 9788381295680
Okładka książki Blada Śniąca
Samantha Shannon Wydawnictwo: Sine Qua Non Cykl: Czas Żniw (tom 0.5) Seria: SQN Originals fantasy, science fiction
Czas Żniw (tom 0.5)
2016-12-06

Kup Blada Śniąca w ulubionej księgarnii

Oceny książki Blada Śniąca

OPINIE i DYSKUSJE o książce Blada Śniąca

Można zaobserwować jak bardzo Paige się zmieniła, w porównując ją tutaj, a w głównych tomach. Ciekawy dodatek. Poltergeisty mnie bardzo interesują.

Ciekawie wraca się do Paige przed wydarzeniami z serii. Nowelka jest krótka, ale dobrze przybliża dynamikę gangu i początki relacji między z nimi. Warto się zapoznać.

Jako wielki fan książek Shannon a głównie jej cyklu o Page byłem tą książką mocno zainteresowany.
Jest to dobry dodatek do głównej historii.
Fabuła jest krótka i zwięzła ale idealnie pokazuje jak Page się czuła na początku jej przygody w Londynie i gangu Jaxona.
Książka jest do polecenia ale głównie dla fanów cyklu.
Polecam przyjść do tej książki po drugim lub trzecim tomie aby dodać sobię smaczków do tej historii.
Samą serię the bone season polecam każdemu.

Jest to dobry dodatek do głównej historii.
Książka jest do polecenia ale głównie dla fanów cyklu.
Polecam przyjść do tej książki po drugim lub trzecim tomie...

1571 użytkowników ma tytuł Blada Śniąca na półkach głównych
372 użytkowników ma tytuł Blada Śniąca na półkach dodatkowych

Samantha Shannon
Samantha Shannon
Urodziła się w zachodnim Londynie w 1991 roku. Zaczęła pisać w wieku piętnastu lat. W latach 2010–2013 studiowała angielską literaturę i literaturę powszechną w college’u Świętej Anny w Oxfordzie. W 2013 roku wydała Czas Żniw, pierwszą książkę z siedmiotomowej serii. Czas Żniw stał się bestsellerem w rankingu „New York Timesa”, „Sunday Timesa” i „Asian Age”, a także został wybrany Książką Roku przez „Daily Mail”, „Stylist” i „Huffington Post”. Ponadto powieść nazwano jedną z najlepszych książek roku 2013 w serwisie Amazon. Czas Żniw został przetłumaczony na dwadzieścia osiem języków. Prawa do ekranizacji nabyła wytwórnia Imaginarium Studios i 20th Century Fox. W 2014 roku Samantha Shannon znalazła się na liście Evening Standard Power 1000.

Cytaty z książki Blada Śniąca