Wybór Crossa

Okładka książki Wybór Crossa autora Sylvia June Day, 9788381394765
Okładka książki Wybór Crossa
Sylvia June Day Wydawnictwo: Świat Książki Cykl: Rozpalona (tom 4) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans

Oceny książki Wybór Crossa

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wybór Crossa

Interesujący romans.

Interesujący romans.

Nie rozumiem zachwytu nad tą serią. Wieje nudą, denerwujący główni bohaterowie, którzy zachowują się jak para nastolatków, a nie jak dorośli ludzie, jeszcze bardziej irytujący bohaterowie drugoplanowi, niezrozumiałe dialogi. Czytam już tylko z racji, że zawsze kończę rozpoczęte serie. Nie polecam. Szkoda czasu.

Oookej, to jest dla mnie naprawdę ciężki orzech do zgryzienia, zważywszy na fakt, że kolejne części coraz mniej przypominają odrębne powieści, a bardziej epizody tureckiego tasiemca, w którym ciężko przewidzieć, kto zostanie czyim bratem. Gdybym musiała brać to pod uwagę, raczej nie mogłabym dać więcej niż 3/10. Z drugiej strony nigdy przecież nie udawałam, że moje oceny to coś więcej niż zestawienia rzeczy, które mi się podobały lub nie.
W tym tomie autorka serwuje nam więcej denerwujących akcji, więcej kłamstw, które nie mają logicznego sensu, więcej niepokojących i niedopuszczalnych w stosunku do partnera zachowań. I wszystko to w kółko i w kółko, jak w "Dniu świstaka". Poza tym ilość rozpoczętych i niezmierzających do końca wątków robi się przytłaczająca. Ale też TYCI progres bohaterów - mniej chorego na łeb (tak, wiem, że nieładnie tak mówić) Gideona oraz bardziej rozsądnej emocjonalnie Evy. W dodatku od czasu do czasu rozmawiają oni teraz ze swoimi przyjaciółmi (NO NIE WIERZEĘ) i nawet rusza się coś w sprawach rodzinnych Crossa. Pojawiają się sceny, które nadają tej szmirze głębi, której nie oczekiwałam, bo czytam to tylko z uwagi na to, że jestem koneserem słabej literatury.
W dalszym ciągu jednak nie widzę powodu, dla którego należałoby rozwlekać historię na dwie, może trzy części na tyle książek. No, chyba że autorka też bawiła się w grę terenową polegającą na liczeniu orgazmów (razem 19 - 8 Gideona i 11 Evy; wcześniej liczyłam tylko jej ze względu na narrację, więc chyba można powiedzieć, że widać tendencję spadkową). Tak czy inaczej, nie sądzę, żeby ktoś, kto nie lubi takich wypocin, dał radę przebrnąć.

7189 użytkowników ma tytuł Wybór Crossa na półkach głównych
1355 użytkowników ma tytuł Wybór Crossa na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Wybór Crossa

Okładka książki Czternaście nocy Charlie Jane Anders, Margaret Atwood, Angie Cruz, Sylvia June Day, Dave Eggers, John Grisham, Celeste Ng, Douglas Preston, Nafissa Thompson-Spires, Scott Turow
Sylvia June Day
Sylvia June Day
Amerykańska pisarka japońskiego pochodzenia. Jest autorką kilkunastu powieści przetłumaczonych na prawie czterdzieści języków. Jej książki rozeszły się w kilkumilionowych nakładach. Zanim została bestsellerową autorką imała się najróżniejszych zajęć - od pracownika parku rozrywki po tłumacza języka rosyjskiego dla amerykańskiego wywiadu. Jest autorką bestsellerowych romansów i powieści erotycznych, które rozchodzą się na całym świecie w ogromnym nakładzie. Ma na swoim koncie kilkadziesiąt publikacji, jednak największą popularność przysporzyła jej seria "Crossfire" - cykl romansów o delikatnym zabarwieniu erotycznym opowiadający historię namiętnej miłości Evy i Gideona.

Cytaty z książki Wybór Crossa