Wybór Crossa

- 2020-02-12
- 2015-01-28
- 2014-11-11
- Agnieszka Grodzka, Jan Stecki
Czwarty tom bestsellerowej serii o Gideonie Crossie.
Gideon nazywa mnie swoim aniołkiem, ale to przecież on jest cudem w moim życiu. Mój zraniony wojownik, gotów pokonać dręczące mnie demony, podczas gdy sam ucieka przed własnymi.
Przyrzeczenie, które sobie złożyliśmy, powinno nas połączyć mocniej niż więzy cielesne, lecz otworzyło stare rany, odsłoniło ból i niepewność. Obudziło naszych zaciekłych wrogów. Czułam, że Gideon mi się wymyka, a moje najskrytsze lęki stają się rzeczywistością. Nie jestem pewna, czy sprostam wymaganiom tej miłości.
W radość naszego życia wtargnął mrok przeszłości Gideona, zagrażając wszystkiemu, na co tak ciężko pracowaliśmy. Musieliśmy dokonać trudnego wyboru: pomiędzy bezpiecznym życiem, jakie wiedliśmy, nie będąc razem, a walką o przyszłość, która nagle zaczęła się jawić jako niemożliwe do spełnienia marzenie…
Kup Wybór Crossa w ulubionej księgarni
- Ebook 30

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wybór Crossa
Interesujący romans.
Interesujący romans.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie rozumiem zachwytu nad tą serią. Wieje nudą, denerwujący główni bohaterowie, którzy zachowują się jak para nastolatków, a nie jak dorośli ludzie, jeszcze bardziej irytujący bohaterowie drugoplanowi, niezrozumiałe dialogi. Czytam już tylko z racji, że zawsze kończę rozpoczęte serie. Nie polecam. Szkoda czasu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOookej, to jest dla mnie naprawdę ciężki orzech do zgryzienia, zważywszy na fakt, że kolejne części coraz mniej przypominają odrębne powieści, a bardziej epizody tureckiego tasiemca, w którym ciężko przewidzieć, kto zostanie czyim bratem. Gdybym musiała brać to pod uwagę, raczej nie mogłabym dać więcej niż 3/10. Z drugiej strony nigdy przecież nie udawałam, że moje oceny to coś więcej niż zestawienia rzeczy, które mi się podobały lub nie.
W tym tomie autorka serwuje nam więcej denerwujących akcji, więcej kłamstw, które nie mają logicznego sensu, więcej niepokojących i niedopuszczalnych w stosunku do partnera zachowań. I wszystko to w kółko i w kółko, jak w "Dniu świstaka". Poza tym ilość rozpoczętych i niezmierzających do końca wątków robi się przytłaczająca. Ale też TYCI progres bohaterów - mniej chorego na łeb (tak, wiem, że nieładnie tak mówić) Gideona oraz bardziej rozsądnej emocjonalnie Evy. W dodatku od czasu do czasu rozmawiają oni teraz ze swoimi przyjaciółmi (NO NIE WIERZEĘ) i nawet rusza się coś w sprawach rodzinnych Crossa. Pojawiają się sceny, które nadają tej szmirze głębi, której nie oczekiwałam, bo czytam to tylko z uwagi na to, że jestem koneserem słabej literatury.
W dalszym ciągu jednak nie widzę powodu, dla którego należałoby rozwlekać historię na dwie, może trzy części na tyle książek. No, chyba że autorka też bawiła się w grę terenową polegającą na liczeniu orgazmów (razem 19 - 8 Gideona i 11 Evy; wcześniej liczyłam tylko jej ze względu na narrację, więc chyba można powiedzieć, że widać tendencję spadkową). Tak czy inaczej, nie sądzę, żeby ktoś, kto nie lubi takich wypocin, dał radę przebrnąć.
Oookej, to jest dla mnie naprawdę ciężki orzech do zgryzienia, zważywszy na fakt, że kolejne części coraz mniej przypominają odrębne powieści, a bardziej epizody tureckiego tasiemca, w którym ciężko przewidzieć, kto zostanie czyim bratem. Gdybym musiała brać to pod uwagę, raczej nie mogłabym dać więcej niż 3/10. Z drugiej strony nigdy przecież nie udawałam, że moje oceny to...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW mojej ocenie jest to jak do tej pory najlepsza książka z tej serii. Wprowadzenie rozdziałów z punktu widzenia Crossa wprowadziło więcej dynamiki i w dużej mierze zmniejszyło ilość rozbudowanych opisów, które mi w tej książce przeszkadzały. Seria nadal mnie nie zachwyca, ale nie jest też najgorsza.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna świetna część. Możemy w niej trochę lepiej poznać postać Gideona. Trochę zaczęła mnie irytować postać Evy, która za wszelką cenę próbuje być niezależna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo na plus jest to, że autorka postanowiła umieścić rozdziały również z perspektywy Gideona. Poznajemy tutaj jego wersję wydarzeń oraz uczucia, które tak głęboko w sobie skrywa. Mogłoby się wydawać, że historia Evy i Crossa dobiega powoli końca, jak również, że zasługują na szczęśliwe zakończenie. Jednak oboje przekonują się, że niestety los bywa przewrotny.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPomimo że wcześniejsze trzy książki były dla mnie jedne z najlepszych, ta wydaje mi się już trochę mniej interesująca. Historia mimo, że wciąż ciekawa wydaje mi się trochę naciągana. Wydarzania wydają się trochę momentami wymuszone. Polecam(:
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLepsza od pozostałych dzięki rozdziałom z perspektywy Gideona. Trochę lepiej rozumiem dlaczego tak mi się podobała parę lat temu. Ale nadal za duuuuuużo seksu. Ileż można czytać jedno i to samo?! Jeszcze tylko ostatnia część, ufff.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to👍
👍
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka przedstawiająca dalsze losy Evy i Gideona Crossa obudziła we mnie masę emocji. "Wybór Crossa" to nadal mocny erotyk, ale nie powiedziałabym, że podoba się tylko kobietą siedzącym w domu, które pragną przygody, a takie opinie słyszałam. Wydaje mi się, że ludzie jak słyszą o erotyk to już mają pewny obraz tzw. porno w książkach, a to po prostu zazwyczaj własna wyobraźnia robi figle.
Książka przedstawiająca dalsze losy Evy i Gideona Crossa obudziła we mnie masę emocji. "Wybór Crossa" to nadal mocny erotyk, ale nie powiedziałabym, że podoba się tylko kobietą siedzącym w domu, które pragną przygody, a takie opinie słyszałam. Wydaje mi się, że ludzie jak słyszą o erotyk to już mają pewny obraz tzw. porno w książkach, a to po prostu zazwyczaj własna...