Na każde jego żądanie

Okładka książki Na każde jego żądanie autora Sara Fawkes, 9788324144693
Okładka książki Na każde jego żądanie
Sara Fawkes Wydawnictwo: Amber Cykl: Na każde Jego żądanie (tom 1) Seria: Bestsellery literatury erotycznej [Amber] literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Na każde Jego żądanie (tom 1)
Bestsellery literatury erotycznej [Amber]
Anything He Wants
2012-11-06
2012-11-06
2012-04-17
Barbara Kwiatkowska

Kup Na każde jego żądanie w ulubionej księgarnii

Na każde jego żądanie

Oceny książki Na każde jego żądanie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Na każde jego żądanie

O rany co za slaba książka! Mimo szczerych chęci nie dobrnęłam do końca…skończyłam na 83%. Mimo,ze zawsze czytam książki do końca,tej nie dałam rady. Historia naciągana, nudna…zmarnowałam kilka godzin,nie polecam!

Jeśli szukasz książki z obszernymi scenami seksu, a płytką fabułą – jest to dobry wybór. Akcja jest tak od czapy i na każdej stronie pokazuje jak bardzo jest nierealna.
Wielki plus jednak dla zakończenia, które na całe szczęście nie kończy się ślubem i gromadką dzieci, a wielkim odrzuceniem.

Na półkach: , , , ,

Dzisiaj przychodzę do Was z nową polecajką książkową. Tym razem jest to powieść Sary Fawkes „Na każde jego żądanie”.

Lucy Delacourt jest spokoją, cichą dziewczyną, która straciła rodziców, a potem dom. Mieszka u swojej przyjaciółki, ma nudną pracę polegającą na wprowadzaniu danych do komputera. Dziewczyna dotychczas była nie była zauważana przez nikogo, co wprowadziło ją w dość duże kompleksy. Czuła się niechciana, brzydka i nic nie warta.
Aż do momentu, kiedy to poznaje miliardera Jeremiaha Hamiltona, prezesa międzynarodowej korporacji.
Jest to typ mężczyzny, któremu się wydaje, że skoro ma pieniądze to może wszystko, a świat leży u jego stóp. To osoba władcza, bezwzględna, a do tego mocno wyuzdana, z fantazjami erotycznymi, które za wszelką cenę realizuje jak tylko ma ku temu okazję.

Nasza bohaterka nie ma pojęcia, że Hamilton jest prezesem w firmie, w której ona pracuje. Codziennie rano widują się w windzie. Miliarder bardzo pociąga kobietę, na tyle, że gdy tylko go widzi, to kompletnie traci rozum.

Ich znajomość rozpoczyna się niecodziennie, bo od…seksu na parkingu. I właśnie ten moment staje się przełomowym w życiu Lucille, bowiem dostaje ona pracę jako asystentka tego bogacza. Jeśli jednak myślicie, że dziewczyna jest zwykłą asystentką, no to jesteście w błędzie. Otóż Delacourt musi być na każde żądanie Jeremiaha, w przeciwnym razie może się to dla niej bardzo źle skończyć. Cóż więc pozostaje młodej, zdesperowanej i zakompleksionej kobiecie? Oczywiście zgadza się spełniać wszystkie jego warunki.

Jeśli nie lubicie ostrych scen łóżkowych w książkach, to nie sięgajcie po tę pozycję, bo tutaj jest ich naprawdę dużo i są one długie i szczegółowo opisane. Mnie one akurat nie przeszkadzały.
Oprócz opisów zbliżeń głównych bohaterów znajdziemy na kartach powieści także wątki kryminalne pełne tajemnic, intryg. Ku mojej uciesze te nie były tak rozbudowane, choć pod koniec całej historii, sporo się ich nazbierało. Ja nie przepadam za takimi tematami, więc fragmenty jakichś porachunków, prób zastraszania czytałam pobieżnie.

Uważam, że „Na każde jego żądanie” to świetna książka na odprężenie, tzw. odmóżdżenie. Nie jest to długa opowieść, bo ma ponad dwieście stron, a więc szybko się ją czyta. Myślę, że za długo jej treść ze mną nie zostanie, bo nie wydarzyło się tu nic, co poruszyłoby mnie czy jakoś wpłynęło na mój światopogląd, ale nie żałuję czasu na nią przeznaczonego.
Macie chęć na coś innego, mocniejszego i nie boicie się erotyki – polecam. Natomiast, jeżeli taka tematyka Was drażni lub budzi w Was obrzydzenie, odradzam! Czytanie ma być dla każdego przyjemnością i przynosić pozytywne emocje, a nie budzić wstręt i zniesmaczenie.

3412 użytkowników ma tytuł Na każde jego żądanie na półkach głównych
520 użytkowników ma tytuł Na każde jego żądanie na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Na każde jego żądanie

Sara Fawkes
Sara Fawkes
Sara Fawkes pasjonowała się pisarstwem od lat młodzieńczych. Uwielbia tworzyć opowiadania oraz postacie. Obecnie mieszka w Kalifornii otoczona gromadą zwierząt. W chwilach wolnych od pisania gra na skrzypcach oraz naprawia stare samochody i motocykle.

Edukacja Kopciuszka Gina L. Maxwell
Edukacja Kopciuszka
Gina L. Maxwell
,,Czemu, ilekroć wyobrażał sobie, jak Lucie robi coś z innym facetem, nie wspominając już o tym dupku lekarzu, na którym tak jej zależało, ściskało go w dołku tak, jak gdyby właśnie oberwał od boksera wagi ciężkiej?" Lucie jest bardzo niepewną siebie kobietą.Kiedy przychodzi do niej Stephen lekarz,który ją zainteresował,jest pewna,że zrobi krok w jej stronę,a ten zamiast powiedzieć,że Lucie mu się podoba pyta o numer do jej przyjaciółki,przez co poczucie wartości kobiety spada i nie wie,czy po nieudanym małżeństwie,a teraz doktorze dla którego jest niewidzialna,czy jest jakaś szansa,żeby Lu mogła poderwać Stephena,więc,żeby nie rozmyślać o tym zajmuje się swoją pracą,a jej nowym pacjentem okazuje się przyjaciel jej brata Reid mężczyzna,który doznał kontuzji i potrzebuje pomocy Lucie.On potrzebuje,żeby ktoś z nim pracował przez dłuższy okres czasu i proponuje Lucie,że ona będzie jego fizjoterapeutką przez 24 godziny,7 dni w tygodniu,a w zamian za to on pomoże jej by poderwała lekarza by wreszcie dostrzegł Lucie.Czy Lucie zgodzi się na układ z Reid'em facetem za którym kiedyś wodziła wzrokiem? Lucie to świetna fizjoterapeutka,zna się na swojej pracy i się w niej spełnia,ale w relacjach z mężczyznami Lucie czuje się niepewnie, ponieważ jest mąż okazał się zdradliwym dupkiem,a teraz wydaje się jej,że skoro z doktorem łączy ją praca to może jest jakaś szansa zbliżyć nie do niego,a więc decyduje się zostać z Reid'em jako jego fizjoterapeutka,a on w zamian ma ją nauczyć jak ma uwodzić by osiągnąć cel jakim jest sprawienie by Stephen zwrócił na nią uwagę.Czy Reid pomoże wydobyć z Lucie wewnętrzne piękno? Reid facet,który na ringu jest bestią,a kobieta w jego oczach jest jak dzieło sztuki.Kiedy widzi młodszą siostrę przyjaciela,która ma być jego fizjoterapeutką, proponuje jest układ ona pomoże mu dojść do takiej sprawności fizycznej by nie położył następnej walki,a ponieważ Lucie nie chce się zgodzić,on sprawi by nietylko Stephen ją zauważył,ale też uczyni z Lucie kusicielkę której mężczyzna się nie oprze.Reid prowadzi Lucie by z niepewnej siebie stała się kopciuszkiem,który błyszczy.Uczy ją jak ma się zachowywać,ubierać,a nawet jak flirtować z mężczyznami,a przy tym wyglądać seksownie,bo Lucie ukrywała się pod okropnymi ciuchami, ponieważ uważa,że jej ciało nie nadaje się dla widoku mężczyzn,przez co Lucie wpadła w kompleks patrzenia na siebie ze wstrętem,podczas,gdy Reid dostrzega,że ukryła się pod paskudnimi ciuchami,bo nie czuje się piękna,a on pierwszego dnia,gdy ją zobaczył spodobała mu się potargana, bez makijażu,co z tego że to młodsza siostra kumpla,skoro Reid staje się jej nauczyciel w sztuce uwodzenia, samemu nie będąc odpornym na to jak działa na niego ta przepiękna kobieta😌Coraz bardziej czuje,że nie powinien się do niej zbliżać,bo to tylko lekcje,ale z czasem Reid dostrzega,że to jak na nią patrzy,jak ona na niego reaguje,jak się śmieje i co z nim robi przebywanie z Lucie staje się dla Reid'a wewnętrzną walką co ma z sobą zrobić czy oprzeć się Lucie i wykonać zadanie by jego Kopciuszek wpadł w ręce innego mężczyzny,czy spróbować przekonać się na własnej skórze czy to co się dzieje między nimi podczas lekcji to coś więcej niż tylko pożądanie i chemia,skoro przez nią dostaje szału,że inny mężczyzna mógłby choćby jej dotknąć,skoro przy swoim nauczycielu uwodzicielu traci zmysły.Czy Lucie w nowym wcieleniu zdecyduje na doktorze wykorzystać sztuczki Reid'a czy jednak postanowi pokazać Reid'owi co się dzieje kiedy lekcje zmianią się w plan uwiedzenia samego nauczyciela?🤔 Lucie i Reid uznali,że skoro znają się do dziecka,to teraz,gdy są dorośli nadal mogą się traktować jak przyjaciele.Ona chce uwieść faceta,który na nią nie zasługuje🙈ten doktorek to straszny nudziarz,nie dostrzegł jej,bo oczywiście zwrócił uwagę na przyjaciółkę Lucie Vanessę a do Lucie przyszedł by wyciągnął nr telefonu do Nessie,bo mu się spodobała,przez co Lucie czuje się zdruzgotana,że Stephen chociaż jesy facetem,który ją zainteresował to on nie uważa ją za atrakcyjną kobietę,przez co Lu jest załamana i taką załamaną,płacząca widzi ją Reid.Kiedy dla doktora jest w trybie ,,niewidzialna" Reid dostrzega ją,uważa,że Lu bez makijażu,potargana,w ciuchach,które nie podkreślają jej kształtów i zapłakana dla Reid'a nadal jest najpiękniejszą kobietą i tak samo jak Reid uważam,że doktorek jest kretynem,że nie dostrzega Lucie,a Reid nie dość,że pamięta,że w czasach dzieciństwa miała pluszowego królika, którego ostrzelał z jej bratem strzałkami to jeszcze jest w stanie sprawić by się uśmiechnęła.Reid widzi ją cały czas,stara się być tylko nauczycielem,ale nie może się oprzeć pokusie, jaką staje się dla niego Lucie,która nie jest mu obojętna,Reid się broni przed uczuciami,do Lu,bo chce ją zdobyć,a jednocześnie dociera do niego,że ma niebawem walkę,więc może pora odpuścić.Jego ojciec nakładł mu do głowy,że boks dla faceta to jedyne zajęcie w którym widzi Reid'a😔,bo rzeźbienie które kochał jego syn uważa,za stratę czasu.Czy Reid wybierze dalszą karierę na ringu,czy kobietę,która sprawia,że Reid czuje się kimś wyjątkowym? Powiem tak historia jest owszem przewidywalna,chociaż motyw kopciuszka i ci bohaterowie sprawili,że naprawdę dobrze mi się to czytało. Reid i Lucie to naprawdę bardzo ciekawe połączenie bokser i pani fizjoterapeutka,a tak naprawdę ludzie, którzy znają się w czasów dzieciństwa i pomimo,że dorośli,to wspomnienia które mają,ta chemia,która między nimi jest,chociaż ona nadal próbuje traktować go jak przyjaciela jej brata,a on jak nieosiągalną dla niego młodszą siostrę Jacksona to nie mogą zaprzeczyć,że czują się dobrze w swoim towarzystwie przez co teraz,gdy są pod jednym dachem nie mogą przestać myśleć o sobie, patrzeć pożądliwie,chociaż Reid próbuje oddzielić lekcje od pożądania,które budzi w nim tylko Lucie,podczas,gdy Lucie każdą kolejną lekcje traktuje jak zadanie do odchaczenia przed spotkaniem ze Stephenem. Nie wiem co ona widzi w nudziarzu lekarzu ten facet jest kompletnie beznadziejny i nie nadaje się dla Lucie,tylko gada o pracy,a pacjenci szczególnie Ci znani przez niego ,, ciekawym przypadkiem” są tylko kluczem do zostania światowym lekarzem,jakby niby obchodzą go,ale traktuje ich jak świnki doświadczalne,bo on może na tym się wybić🙄chociaż jego powołaniem powinno być niesienie pomocy.
carolyndarkdesires - awatar carolyndarkdesires
Wezwij mnie Julie Kenner
Wezwij mnie
Julie Kenner
Znów spotykamy się z charyzmatycznym milionerem Damienem Starkiem oraz jego kochanką, inteligentną Nikki Fairchild. Prace nad erotycznym aktem kobiety kończą się, za co dostaje milion dolarów na rozwinięcie swojego biznesu. Układa jej się z Damienem, przyjaciółmi. Ale bańka szczęścia nagle pęka, gdy do prasy wypływa informacja, która miała być tajna, że właśnie na tym obrazie jest Nikki, a do tego dostała za niego tak dużą kwotę pieniędzy. Od tej pory jest nazywana dziwką, szmatą, która uprawia seks za pieniądze. Mężczyzna próbuje ją chronić, ale nawet on nie ma takich wpływów. Nikki traci również kolejną pracę z powodu szumu w mediach. Damien jest oskarżony w Niemczech o zabójstwo swojego byłego trenera, który uczył go grać w tenisa, ale również molestował Damiena i groził mu. Co mi się najbardziej podobał to to, że gdy Damien zakończył związek z Nikki, aby ja chronić, ona nie załamała się. Nie leżała zwinięta w kłębek czekają, aż on po nią wróci gdzie bohaterki takich książek przeważnie tak robią. On wzięła sprawy w swoje ręce i odzyskała swojego faceta. I za to tak bardzo lubię tą bohaterkę. ;) Czy Damien rzeczywiście zamordował swojego trenera i upozorował jego samobójstwo? Czy Nikki poradzi sobie z paparazzi i obelgami pod jej adresem? Czy związek tych dwoje przetrwa tak wielkie zawirowania ich w życiu? Naprawdę polecam, bo jeżeli spodobał Wam się pierwszy tom to w tym się zakochacie. ;)
Poetka_A - awatar Poetka_A
oceniła na102 lata temu
Do szaleństwa Cherrie Lynn
Do szaleństwa
Cherrie Lynn
Fajnie się zaczęło, Brian był wielką miłością Candance od lat. Ona myślała że nie odwzajemnia jej uczuć. On jednak coś czuł do niej, podobała mu się. Zaczęli spędzać ze sobą dużo czasu. Dowiedział się o jej dziewictwie i nie wykorzystał jej mimo że ona tego chciała. Fajnie się zachował. Szkoda mi było go że nikt z rodziny go nie wspierał, każdy oceniał. Nie czuł miłości i tego ze może na nich liczyć. Niby brat starał się okazywać że go kocha ale jakoś częściej mu się to nie udawało. Prawdziwa rodzina akceptuje cie takim jakim jesteś. Nie zmienia cie na siłę a tu Brian nie pasował w ich ramy bo miał tatuaże i kolczyki. No słabe. Sama miałam ochotę go pocieszyć. Czuł się tam jak intruz. Gdy myślałam że Candice jest to osoba która go wspiera I się nie wstydzi to pierwsza lepsza okazja sprawiła że poczul się znów oceniany. Chodziła za nim by potem go unikać i nagle wyjeżdża z tekstem że muszą przestać się widywać. Sama nie wiedziała czego chce. Igrała z jego uczuciami. W pewnym momencie tak mnie irytowała swoim zachowaniem jakby miała 15 lat, a była dorosła osoba która miała prawo decydować o sobie i powinna postawić się rodzinie a nie trząść się przed nimi. W końcu po 3/4 książki zachowała się jak dorosła i zrobiła to co czuła. Wzięła w oborne Briana przy rodzinie i wkoncu mi zaimponowała. Jednak potem znów okazała się tchórzem, ciężko było ją lubić, tak naprawdę miałam wrażenie że to Brian w tej relacji robił wiele by im się udało. I tak też się stało. Był po prostu facetem, który oddał jej serce.
sylwusiek - awatar sylwusiek
Piekło Gabriela Sylvain Reynard
Piekło Gabriela
Sylvain Reynard
„Piekło Gabriela” to książka, którą trudno jednoznacznie zaszufladkować — i chyba właśnie w tym tkwi jej siła. Z jednej strony nie wywołała u mnie efektu wow, z drugiej zdecydowanie nie jest przeciętna ani do zapomnienia po zamknięciu ostatniej strony. Ogromnym atutem są klimatyczne i inteligentne nawiązania do Włoch oraz do „Boskiej komedii” Dantego. Ten motyw został wykorzystany z wyczuciem i nadaje historii głębi oraz specyficznej, lekko mrocznej atmosfery, która bardzo działa na wyobraźnię. To zdecydowanie jeden z najmocniejszych elementów powieści. Sama fabuła jest interesująca i wciągająca, a książkę czyta się płynnie. Autor potrafi budować napięcie i zostawia czytelnikowi przestrzeń do myślenia. Jest sporo niedopowiedzeń, które zmuszają do samodzielnego „dopisywania” emocji, intencji i znaczeń — i to akurat odbieram bardzo na plus. Nie wszystko jednak działa idealnie. Postacie momentami wydają się zbyt mało konkretnie zarysowane, jakby zabrakło im kilku detali, które uczyniłyby je bardziej wyrazistymi. Do tego tempo narracji bywa nierówne — niektóre sceny są niepotrzebnie rozwleczone, podczas gdy inne kończą się zbyt szybko, zostawiając niedosyt. Warto też podkreślić, że nie jest to książka sprowadzona wyłącznie do warstwy erotycznej. To nie bezrefleksyjna erotyczna sensacja, a historia z klimatem, emocjami i próbą powiedzenia czegoś więcej niż tylko opis relacji fizycznej.
Monczi - awatar Monczi

Cytaty z książki Na każde jego żądanie

Sara Fawkes Na każde jego żądanie Zobacz więcej