Techniki pamięciowe rekordzisty świata

Okładka książki Techniki pamięciowe rekordzisty świata autora Marcin Kowalczyk,
Okładka książki Techniki pamięciowe rekordzisty świata
Marcin Kowalczyk Wydawnictwo: Promnet nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
2019-01-01
2019-01-01

Kup Techniki pamięciowe rekordzisty świata w ulubionej księgarnii

Oceny książki Techniki pamięciowe rekordzisty świata

OPINIE i DYSKUSJE o książce Techniki pamięciowe rekordzisty świata

Książka wprowadza w świat mnemotechnik. Autor jest bardzo obeznany w temacie i miał doświadczenie z początkującymi osobami, zatem tłumaczy przystępnie i na temat. Niestety, mnemotechniki nie są dla każdego. Wymagają one pewnego zaangażowania i oczywiście praktykowania. W książce są podane pewne ćwiczenia i przykłady, więc używając zdobytej wiedzy można wejść w ten świat, jednak mnie to nie przekonało. Gdy na początku dowiedziałem się o mnemotechnikach, byłem nimi zafascynowany, że ludzie potrafią tak łatwo zapamiętywać, chociaż wówczas jeszcze nie wiedziałem dokładnie na czym one polegają, więc potrzebowałem jakiegoś źródła na ten temat. Książka Marcina Kowalczyka wystarczająco wyjaśnia te tajniki, lecz po jej przeczytaniu jednak nie jestem zachęcony ich używaniem. Mimo wszystko polecam ją przeczytać tylko dla samego zrozumienia na czym one polegają, gdyż wcale nie jest to tak fajne jak się wydaje przed przystąpieniem do nich, lecz na pewno są one skuteczne, o czym sam się nawet przekonałem.

Cholernie praktyczna książka, sam się zdziwiłem jak zacząłem trenować.
Wiedza bezcenna

Cholernie praktyczna książka, sam się zdziwiłem jak zacząłem trenować.
Wiedza bezcenna

Szkoda, że nie miałem tej książki gdy byłem w liceum, a potem na studiach. Marcin pokazuje jak zapamiętują najlepsi na świecie. Nie ucieka od trudnych przykładów, wręcz przeciwnie. Polecam, szczególnie uczniom, chociaż pamięć wykorzystuje każdy z nas. Warto kupić, tym bardziej, że kosztuje ona tylko 29 zł.

153 użytkowników ma tytuł Techniki pamięciowe rekordzisty świata na półkach głównych
15 użytkowników ma tytuł Techniki pamięciowe rekordzisty świata na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Techniki pamięciowe rekordzisty świata

Okładka książki Hedonia w wersji do nauki angielskiego Ewa Kowalczyk, Marcin Kowalczyk, Paul Roman

Cytaty z książki Techniki pamięciowe rekordzisty świata

Dodaj cytat z książki Techniki pamięciowe rekordzisty świata