Chaser

Okładka książki Chaser autora Kylie Scott, 9788328353725
Okładka książki Chaser
Kylie Scott Wydawnictwo: Editio Cykl: Dive Bar (tom 3) Seria: Editio Red literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans

2035 74 86

Oceny książki Chaser

OPINIE i DYSKUSJE o książce Chaser

Na półkach: , , , , , , ,

"Seks to absolutnie normalna i zdrowa forma spędzania wolnego czasu.
(...)
Jestem pewny, że słowa monotonia i monogamia nie przypadkiem brzmią tak podobnie."
Zdanie Erica o seksie czy związkach pokrywa się z tym co myślą o nim najbliżsi mając go za playboya i skończonego palanta. Jednak mężczyzna czuje się urażony taką opinią stąd postanawia się zmienić i rezygnuje z niezobowiązującego seksu.
"Ty i celibat? To się nigdy nie uda.(...)
Nie jesteś materiałem na chłopaka."
Czy uda mu się wytrwać w postanowieniu skoro jego sąsiadką zostaje ponętna Jean, szczególnie że kobieta jest w 7 mcu ciąży?

Wiedziałam że ta część najmniej mi się spodoba i niestety w tym zakresie się nie pomyliłam. Nie polubiłam się z Eric'em. Jego luzacki sposób podejścia do życia dało się zauważyć już w poprzednich częściach i nie zabrakło go i w tej. Osobiście nie lubię takich "typów" i nie do końca wierzę w ich metamorfozy. Na początku irytowały mnie powody, dla których podejmował "wyzwania" i to, co sobą prezentował. Jednak, z czasem, na plus podziałało jak, mimo słabych początków, zaczął stopniowo się zmieniać zaprzyjaźniając się z Jean i jej córeczką.
Troszkę jednak autorka zbyt prześmiewcze potraktowała całą relację i wszystkiego wokół pary. Może to celowy zabieg aby całą historię napisać tylko z pov Eric'a w sposób najbardziej pasujący do jego charakteru?
Nie wiem też czy to wina autorki czy tłumaczenia ale jakoś nie do końca grał mi upływający czas... A w szczególności ten dotyczący "słoniowej" ciąży Nel.
Ocena ciut naciągnięta - takie 5,5/10.

"Seks to absolutnie normalna i zdrowa forma spędzania wolnego czasu.
(...)

Całkiem przyjemnie i szybko się czytało. Książka z uniwersum Stage Dive, zatem spotkamy bohaterów z tej serii.

Na półkach: , , , ,

Byłam bardzo sceptycznie nastawiona do tej części. Eric w żadnym wypadku nie wydawał się interesującą osobą, nawet jeśli miałby się zmienić. I muszę przyznać że się myliłam. Zdecydowanie duży plus za to że książka przedstawia perspektywę Erica - bezpośrednio widać jego zmianę. I to nie tylko badanie, postać od początku do końca dojrzewa i staję się prawdziwym mężczyznom który zasługuje na swoją wybrankę. Jean od pierwszych stron wydawała się sympatyczna, ale przy okazji samodzielna i odważna. Ona również nieco się zmieniła, zaufała mężczyźnie dała sobie pomóc.

Książka miła i przyjemna, do przeczytania zwłaszcza dla fanów autorki i serii.

P.S. Dziecko Jean dostało imię takie jakie mam ja - bardzo dziwnie się z tym czułam, przez całą książkę, ale mała to bardzo fajny brzdąc.

739 użytkowników ma tytuł Chaser na półkach głównych
134 użytkowników ma tytuł Chaser na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Chaser

Kylie Scott
Kylie Scott
Kylie Scott - jest autorką bestsellerów wielokrotnie wyróżnianych przez "New York Timesa" i "USA Today". W 2013 i 2014 roku otrzymała wyróżnienia Australijskiego Stowarzyszenia Autorów Romansów. Jej fascynujące książki zostały dotychczas przetłumaczone na kilkanaście języków. Od wielu lat jest gorącą miłośniczką romansów, rocka i horrorów klasy B. Mieszka w Queensland w Australii z mężem i dwójką dzieci.

Cytaty z książki Chaser

Dodaj cytat z książki Chaser