Odwróceni

Okładka książki Odwróceni autora Artur Kowalewski, Piotr Pytlakowski, 9788380625006
Okładka książki Odwróceni
Piotr PytlakowskiArtur Kowalewski Wydawnictwo: Rebis kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
2019-04-23
2019-04-23

Kup Odwróceni w ulubionej księgarnii

Oceny książki Odwróceni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Odwróceni

Po raz pierwszy z serialem Odwróceni zetknęłam się 6 lat temu i automatycznie stał się to jeden z moich ulubionych seriali. Rok później w tv pojawił się drugi sezon serialu Odwróceni. Ojcowie i córki, który również lubię, ale jedynka bardziej mi siedzi. W 2019 roku miała swoją premierę książka Odwróceni, która napisana została na podstawie serialu TVN. Jako fan gangsterskich klimatów od razu ją zakupiłam, ale z przeczytaniem jej wstrzymałam się na lata.
Książkę pana Artura i Piotr zdecydowanie trzeba przeczytać przed obejrzeniem serialu. Dla kogoś, kto tak jak na zna ekranowy pierwowzór, papierowa wersja będzie jedynie powtórką z rozrywki. Jeżeli ktoś lubi sobie robić takie powtórki, to myślę, że ta książka jest dla niego. Ja się podczas czytania bawiłam nieźle, mając już w głowie obrazy z poszczególnych scen i twarzy postaci z ekranu, jednak wolałabym najpierw zapoznać się z książką, a później ten obraz zapełnić ekranizacją. Ode mnie 6/10, bo mimo wszystko jest to przyzwoicie napisana powieść.

Serial mi się podobał i dlatego z dużą nadzieją sięgnęłam po książkę. Pierwsze rozczarowanie to fakt, że to nie powieść a scenariusz z narracją. Drugie i największe rozczarowanie to styl a właściwie jego brak. Myślę, że jako podsumowanie wystarczy ten cytat:"Na tarasie hotelu Copernicus w Krakowie Błacha z rodziną stoją na tarasie i podziwiają zachód słońca. Przy stolikach na tarasie siedzą jacyś faceci, jeden z nich to Lewar."

Beznadzieja

Beznadzieja

126 użytkowników ma tytuł Odwróceni na półkach głównych
41 użytkowników ma tytuł Odwróceni na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Odwróceni

Cytaty z książki Odwróceni

Dodaj cytat z książki Odwróceni