Ruchy

00:00 /00:00

Kup Ruchy w ulubionej księgarnii

Oceny książki Ruchy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ruchy

Jak dla mnie - arcydzieło sztuki posługiwania się polszczyzną, zabawna i...może jedynie pozornie bez głębi? To książka, gdzie język odgrywa główną rolę, ba - jest jej głównym bohaterem! Drugim, ale mnie mniej ważnym - jest groteskowość. To nie jedynie klimat, to spiritus movens całego dzieła, wręcz żywa postać.
To książka o banalności, trywialności codzienności, oraz poszukiwaniu inności i wzniosłości - że tak teraz popiszę w klimacie jej szalonego stylu :)

To książka o banalności, trywialności codzienności, oraz...

Momentami pogubiłam się w fabule. Opisy współżycia napisane o niebo lepiej niż w "Sexusie". Bardzo specyficznie a przez to ciekawie napisana,

Sześć punktów wyłącznie za język. Naprawdę piekna polszczyzna. Fabuła? Jaka fabuła? Wszystko sprowadza się do jednego wielkiego ruch.....

247 użytkowników ma tytuł Ruchy na półkach głównych
86 użytkowników ma tytuł Ruchy na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Ruchy

Okładka książki Cudowne lata. Opowieści o miejscach i czasach, w których dorastaliśmy. Artur Andrus, Zofia Fabjanowska-Micyk, Krzysztof Globisz, Andrzej Grabowski, Hanna Halek, Sławomir Shuty, Stanisław Sojka, Muniek Staszczyk, Joanna Szczepkowska

Okładka książki Trafieni. Siedem opowiadań o AIDS Agnieszka Drotkiewicz, Natasza Goerke, Marek Kochan, Izabela Morska, Sławomir Shuty, Mariusz Sieniewicz, Michał Witkowski

Cytaty z książki Ruchy

Sławomir Shuty Ruchy Zobacz więcej