Ogień i furia. Biały Dom Trumpa

Okładka książki Ogień i furia. Biały Dom Trumpa autora Michael Wolff, 9788381231114
Okładka książki Ogień i furia. Biały Dom Trumpa
Magda Witkowska, Magdalena Moltzan-Małkowska, Bartosz Sałbut

Kup Ogień i furia. Biały Dom Trumpa w ulubionej księgarnii

Oceny książki Ogień i furia. Biały Dom Trumpa

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ogień i furia. Biały Dom Trumpa

Nigdy nie zrozumiem zachwytów nad tym dziełem. Jednak jako obraz kompletnego laika, który trochę przez chichot historii został przywódcą wolnego świata, jest to całkiem przyzwoity zapis zza kulis wielkiej amerykańskiej polityki. Jak dla mnie trochę jednak za dużo nazwisk. Może jeśli ktoś śledzi to na bieżąco, lepiej się w tym łapie.

To nie jest wybitne dzieło literackie, zasługujące na Pulitzera. Wartością tej książki jest pokazanie kulis kampanii wyborczej oraz prawdy, jak bardzo się mylimy wierząc w to, że wynik wyborów to jedynie wola elektoratu wyrażona przy urnach wyborczych. Internet jest jak nóż. Nożem można ukrócić chleb ale też można zabić człowieka. Internet poprzez działania służb może zabić demokrację. Ta książka nie miałaby prawa powstać, gdyby populiści nie trafiali do umysłów naiwnych ludzi.

Czytając książkę raz czułem ogień a raz furię. Nie oznacza to jednak że wszystko jest tu idealne. Historia sama w sobie jest jednak unikatowa. Zasługiwała na dobre opisanie. Jest nieźle.

903 użytkowników ma tytuł Ogień i furia. Biały Dom Trumpa na półkach głównych
228 użytkowników ma tytuł Ogień i furia. Biały Dom Trumpa na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Ogień i furia. Biały Dom Trumpa

Michael Wolff Ogień i furia. Biały Dom Trumpa Zobacz więcej