Chronicler of the Winds

Nie zainteresowała mnie.

Nie zainteresowała mnie.

Polecam

Polecam

Wojna to zawsze zło, które rośnie, kiedy dotyka dzieci. Te, zmuszone do życia na ulicy, mają w życiu jeden cel - przeżyć do jutra.

Bardzo dobrze pokazana sytuacja dzieci, które przez wojnę stały się bezdomne, kontrasty między skrajną biedą a bogactwem. Historia bandy Cosmosa i Nelia przypominała mi trochę "Chłopców z placu broni".

Powieść uczy, że nawet w skrajnych sytuacjach nie można zapominać o takich wartościach, jak przyjaźń i braterstwo. Znajdziemy w niej sporo mądrych, głębokich myśli. Zdecydowanie warto przeczytać.

Powieść uczy, że nawet w skrajnych...

1472 użytkowników ma tytuł Chronicler of the Winds na półkach głównych
241 użytkowników ma tytuł Chronicler of the Winds na półkach dodatkowych

Henning Mankell
Henning Mankell
Książka Henninga Mankella "Grząskie piaski" została nominowana w Plebiscycie Książka Roku 2015 lubimyczytać.pl w kategorii Autobiografia, biografia, wspomnienia. Jeden z najczęściej nagradzanych pisarzy szwedzkich, a zarazem wybitny dziennikarz i człowiek teatru, zasłynął serią publikowanych od 1991 roku powieści kryminalnych, których bohaterem jest komisarz Wallander. Stały się one bestsellerami nie tylko w Szwecji, gdzie osiągnęły łączny nakład trzech milionów egzemplarzy; doczekały się przekładu na dwadzieścia pięć języków i wielu ekranizacji. Mankell jest też autorem powieści o tematyce społecznej oraz książek dla dzieci i młodzieży, dramaturgiem i reżyserem teatralnym. Mieszka w Maputo, w Mozambiku.

Cytaty z książki Chronicler of the Winds

Henning Mankell Comedia infantil Zobacz więcej