Życie artystek w PRL

2013-02-06

Kup Życie artystek w PRL w ulubionej księgarnii

Oceny książki Życie artystek w PRL

OPINIE i DYSKUSJE o książce Życie artystek w PRL

Koper pisze świetnie, bez lukru, konkretnie i może dlatego jego książki czyta się dobrze. Tutaj Osiecka i German bez nacisku na jeden temat i wzruszająco. O Jędrusik ciepło i bez ekscytacji erotyką. Zimińska i Czyżewska trochę wyblakłe. Miło mi było poznać Szapocznikow, niestety dopiero teraz. Poświatowska nie zdobyła mojej sympatii ale też nie o to w książce chodzi. I na koniec Bacewicz - ciekawa postać. Warto przeczytać bo pisarz zostawia przestrzeń dla oceny czytelnika, na co sobie w sumie pozwoliłam..

Można się wiele dowiedzieć.

Można się wiele dowiedzieć.

Jak zwykle Koper mnie nie zawiódł. Czyta się lekko, a każda historia zachęca do tego, by poszperać w innych źródłach. Tym razem zestawiłam książkę z serialem o Osieckiej. Warto było.

667 użytkowników ma tytuł Życie artystek w PRL na półkach głównych
125 użytkowników ma tytuł Życie artystek w PRL na półkach dodatkowych