Okupacyjne piekiełko. Bohaterowie, zdrajcy, wstydliwe tajemnice

- historia
- 2025-03-12
- 2025-03-12
Szmalcownicy, kolaboracja z okupantami, zdrady i zabójstwa polityczne na najwyższych szczeblach polskich władz konspiracyjnych. Tym razem najpopularniejszy pisarz historyczny w Polsce dotyka tematów, które w narracji bogoojczyźnianej stanowią tabu. Kaliber opisywanych faktów nieco tonuje charakterystyczny dla Sławomira Kopra anegdotyczny i lekki styl opowieści, ale jest wynikiem przewracania tych kart naszej historii, których w żadnym razie nie można uznać za chwalebne. Mocno rozbudowane i poprawione wznowienie książki sprzed kilku lat to wyprawa w ciemne zakątki przeszłości, która może wstrząsnąć.
Kup Okupacyjne piekiełko. Bohaterowie, zdrajcy, wstydliwe tajemnice w ulubionej księgarni
Oceny książki Okupacyjne piekiełko. Bohaterowie, zdrajcy, wstydliwe tajemnice
61 użytkowników ma tytuł Okupacyjne piekiełko. Bohaterowie, zdrajcy, wstydliwe tajemnice na półkach głównych- Chcę przeczytać 37
- Historia 2
- 📚MW 1
- Biografie. Na faktach. 1
- 2025_Przeczytane 1
- Legimi powieści 1
- 2025 1
Cytaty z książki Okupacyjne piekiełko. Bohaterowie, zdrajcy, wstydliwe tajemnice
Dodaj cytat z książki Okupacyjne piekiełko. Bohaterowie, zdrajcy, wstydliwe tajemnice
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Okupacyjne piekiełko. Bohaterowie, zdrajcy, wstydliwe tajemnice
Dużo polityki, za czym nie przepadam, ale i taki warto przeczytać. Wiele nieznanych, czasem zaskakujących faktów.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawa książka.
Wojna widziana inaczej. Czy Polacy byli tacy nieskazitelni.
Były jednostki wybitne, ale sporo ssynów. Szmalcownicy, kolaboranci i inni bandyci.
Dzięki tej książce w końcu dowiedziałem się prawdy o Brygadzie Świętokrzyskiej
Warto
Ciekawa książka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWojna widziana inaczej. Czy Polacy byli tacy nieskazitelni.
Dzięki tej książce w końcu dowiedziałem się prawdy o Brygadzie Świętokrzyskiej
Warto