Tappi i pierwszy śnieg

Okładka książki Tappi i pierwszy śnieg autora Marta Kurczewska, Marcin Mortka, 9788378955641
Logo Lubimyczytac Patronat
Logo Lubimyczytac Patronat
Okładka książki Tappi i pierwszy śnieg
Marcin MortkaMarta Kurczewska Wydawnictwo: Zielona Sowa Cykl: Tappi i przyjaciele (tom 2) Seria: TAPPI literatura dziecięca
48 str. 48 min.
literatura dziecięca
Tappi i przyjaciele (tom 2)
TAPPI
2013-09-27
2013-09-27
48 min.

Kup Tappi i pierwszy śnieg w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Tappi i pierwszy śniegi

Ciepły uścisk wikinga zimową porą

9168 455 182

Oceny książki Tappi i pierwszy śnieg

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tappi i pierwszy śnieg

Przeurocze opowiadania ze świata Tappiego 😊

Przeurocze opowiadania ze świata Tappiego 😊

„Tappi i pierwszy śnieg” to książka zawierająca kilka opowiadań o zwierzęcych przyjaciołach z Szepczącego Lasu. Co nieco się tu dzieje. Bohaterowie wprowadzają nas w jesienny klimaty, po czym powoli wraz z nimi zbliżamy się do świąt Bożego Narodzenia. Jest ciepło, błogo i miło. Taka nieco idylliczny tutaj panuje atmosfera. W sam raz dla młodszych czytelników. Zero stresu, ale też mało intryg i emocji. Osobiście nie przekonuje mnie zbytnio postać głównego bohatera Tappiego wikinga. Uważam, że bardzo mało w nim prawdziwego wikinga zwyczajnie. Zachowuje się jak zwykły leśniczy, który mieszka w swojej Chacie i od czasu do czasu stosuje jakieś drobne magiczne sztuczki. Trochę to zbyt płytkie, momentami bez polotu, ale grunt, że dzieciom przypada do gustu. Zdecydowanie lektura nie w moim guście, ale zapewne ma swoją dużą rzeszę małych wielbicieli… I niech tak zostanie.

Na półkach: , , , ,

Najbardziej cenię książki o Tappim za humor, ciepło, empatię, wartką akcję oraz pacyfistyczne rozwiązywanie konfliktów.

Wspaniałe opowiadania.
❤💜🩵🤎🩷💚💛🧡❤️🩶💙

Świetna fabuła, liczne zwroty akcji, przygód moc. Na to liczą dzieci i u Mortki dostają!!

Na podstawie serii książek o przygodach Tappiego powstał serial animowany emitowany w TV i kinach.

Warto też wspomnieć, że książki są pięknie wydane, cudownie zilustrowane, i naprawdę przyjemnie się z nimi obcuje!
Ilustracje: Marta Kurczewska.

Fantastyczna literatura!
🧡💙🩶🖤❤️💛💚🩷🤎🩵💜
_____

Na marginesie, przeżyłam niezły szok, czytając cytaty z 'dorosłych' książek autora - ileż tam jadu, wściekłości, przekleństw, wulgaryzmów, żenujących seksizmów❗️😓❗️🤮

Lekka załamka, bo kupiłam onegdaj kilka tomów serii, które czekają na lepszy czas... teraz nie wiem, czy on w ogóle nastąpi.

Wspaniałe opowiadania.
❤💜🩵🤎🩷💚💛🧡❤️🩶💙

Warto też wspomnieć, że...

190 użytkowników ma tytuł Tappi i pierwszy śnieg na półkach głównych
52 użytkowników ma tytuł Tappi i pierwszy śnieg na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Tappi i pierwszy śnieg

Okładka książki Salia i Zmrok Agnieszka Filipowska, Marcin Mortka
Salia i Zmrok Agnieszka Filipowska, Marcin Mortka
Okładka książki Młyn Przemek Corso, Tomasz Duszyński, Joanna W. Gajzler, Juan Gómez-Jurado, Aneta Jadowska, Magdalena Kubasiewicz, Jakub Małecki, Marcin Mortka, Hanna Szczukowska-Białys, Milena Wójtowicz
Marcin Mortka
Marcin Mortka
Autor powieści fantasy i książek dla dzieci, poszukiwacz spokoju, optymista, domator, gawędziarz, wielbiciel historii i ostrej muzyki. Oddany rodzinie i książkom. Od wielu lat próbuje zostać hobbitem. Od 2021 roku nakładem Wydawnictwa SQN ukazały się serie: Drużyna do zadań specjalnych, Straceńcy Madsa Voortena, oraz nowości Pas Ilmarinena, Maleficjum i Karaibska odyseja.

Cytaty z książki Tappi i pierwszy śnieg

Dodaj cytat z książki Tappi i pierwszy śnieg