Prawdziwe oblicze islamu

Jean Alcader Wydawnictwo: Antyk reportaż
reportaż
2011-01-01
2011-01-01

Kup Prawdziwe oblicze islamu w ulubionej księgarnii

Oceny książki Prawdziwe oblicze islamu

OPINIE i DYSKUSJE o książce Prawdziwe oblicze islamu

Bardzo emocjonalny język, ciężko to nazwać literaturą faktu. Autor bez przerwy opisując islam porównuje go do chrześcijaństwa. Pomyśleć że książka skoro napisana przez osobę pochodzącą z tej kultury będzie dość wiernym źródłem jednak brzmi to bardziej jak wyznania zagorzałego księdza

Ważna pozycja będąca kompleksową analizą islamu na płaszczyźnie religijnej, politycznej, gospodarczej, społecznej, kulturowej i cywilizacyjnej w odniesieniu głównie do zachodniego kręgu cywilizacyjno-kulturowego. Autor ukazuje doktrynę islamu jako połączonego systemu religijno-politycznego i społecznego oraz przedstawia praktykę jego funkcjonowania w społecznościach islamskich. Ukazuje wielorakie ujemne konsekwencje dla wszechstronnego rozwoju (a ściślej precyzując jego braku) wśród państw i społeczeństw zdominowanych przez wyznawców religii Mahometa. Praca z którą warto i trzeba się zapoznać.

Książka godna polecenia, warto przeczytać i polecić innym gdyż niewiedza odnośnie islamu może być szkodliwa dla dzisiejszej cywilizacji europejskiej.

Ps. Z innych publikacji w tym temacie warto zajrzeć do książek takich autorów jak:

Bill Warner - "Szariat dla niemuzułmanów"

Robert Spencer - "Niepoprawny politycznie przewodnik po islamie i krucjatach"

Raszid Al-Maghribi - "Czy Koran jest słowem Bożym? Świadectwo nawrócenia muzułmanina"

Mateen Elass - "Co tak naprawdę mówi Koran. Chrześcijański przewodnik po Świętej Księdze islamu"

Bill Warner - "Szariat dla niemuzułmanów"

Robert Spencer - "Niepoprawny...

78 użytkowników ma tytuł Prawdziwe oblicze islamu na półkach głównych
17 użytkowników ma tytuł Prawdziwe oblicze islamu na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Prawdziwe oblicze islamu

Okładka książki Resortowe dzieci. Politycy Dorota Kania, Maciej Marosz, Jerzy Targalski
Resortowe dzieci. Politycy Dorota Kania, Maciej Marosz, Jerzy Targalski
Okładka książki Nieuchronny podbój świata po chińsku Heriberto Araújo, Juan Pablo Cardenal
Nieuchronny podbój świata po chińsku Heriberto Araújo, Juan Pablo Cardenal
Okładka książki Rozprawa o zabijaniu i zmartwychwstaniu Tomasz Budzyński, Wojciech Sumliński, Jacek Wrona
Okładka książki To tylko mafia. Historia nieprawdopodobnie prawdziwa i gorsza niż samo piekło Tomasz Budzyński, Jarosław Sokołowski, Wojciech Sumliński

Cytaty z książki Prawdziwe oblicze islamu

Dodaj cytat z książki Prawdziwe oblicze islamu