Umrzeć w deszczu

Aleksander Sowa Wydawnictwo: My Book literatura piękna
2006-01-01
2006-01-01
83-89770-54-7

Kup Umrzeć w deszczu w ulubionej księgarnii

Oceny książki Umrzeć w deszczu

OPINIE i DYSKUSJE o książce Umrzeć w deszczu

Jest to moim zdaniem jedna z najlepszych książek, które przeczytałam. Mogłabym powiedzieć, że master peace. Bardzo dobrze napisana książka, w przystępny sposób a zarazem elokwentnym językiem. Książka nie jest długą opowieścią z przedłużającymi się wątkami wypełniającymi gruby tom. Powieść ma około 140 stron a tak wiele w nich zawartych. Jest to historia człowieka w którą autor wplatał wiele myśli i emocji, które jednocześnie targają czytelnikiem i fascynują.
Czytelnik wprowadzony w świat bohatera przeżywa razem z nim jego losy. Zakończenie jest rozdzierającym serce i umysł szyderstwem losu.
Dziękuję autorowi za tak wspaniale dzieło w tym gatunku. KONIECZNIE POLECAM!!!

Historia fotografa, który po wielu rozczarowaniach życia trafia na Bałkany jako korespondent wojenny, a potem wcale nie jest mu od tego lepiej. Dziwna to trochę książka, mocno melodramatyczna, ale podana w sposób, w którym to aż tak bardzo nie przeszkadza, nawet pomimo dość mało wiarygodnego natężenia nieszczęść, które spotykają głównego bohatera.

Po prostu CUDOWNA - zarówno pod względem opowiedzianej, dokładnie przemyślanej historii, jak również stylu, który wciąga od pierwszego akapitu. Już dawno żadna książka nie wywołała we mnie tylu różnych emocji! Pierwszy raz podczas lektury przeżywałam wszystkie emocje z głównym Bohaterem - od radości i spełnienia po smutek i zwątpienie. Zupełnie jakbym była naocznym świadkiem wszystkich opisanych wydarzeń. To pozycja, która na długo zostaje w Czytelniku. Arcydzieło gatunku. KONIECZNIE.

339 użytkowników ma tytuł Umrzeć w deszczu na półkach głównych
81 użytkowników ma tytuł Umrzeć w deszczu na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Umrzeć w deszczu

Aleksander Sowa
Aleksander Sowa
Aleksander Sowa (ur. 1979 r. w Paczkowie) mieszkaniec Opola, żonaty. Jest jednym z pionierów self-publishingu w kraju. Jego debiutancka powieść jest pierwszą polską powieścią wydaną na papierze, a następnie sprzedawaną w Amazon jako e-book. Od roku 2019 wydaje w Wydawnictwie LIRA. Pisze powieści kryminalne inspirowane prawdziwymi wydarzeniami, których język jest męski, a nawet wulgarny. Uderzają autentycznością i daleko idącym odwzorowaniem realizmu pracy organów ścigania. Wyróżniają się fabułą opartą na dynamicznych, dosadnych dialogach i szczegółowością opisów. Z zawodu jest policjantem. Fot. Maciej Zienkiewicz Photography. -- Aleksander Sowa aleksandersowa.pl

Cytaty z książki Umrzeć w deszczu