Wieczni wygnańcy

Okładka książki Wieczni wygnańcy autora Cynthia Leitich Smith, 9788324136605
Okładka książki Wieczni wygnańcy
Cynthia Leitich Smith Wydawnictwo: Amber Cykl: Tantalize (tom 2) fantasy, science fiction
Tantalize (tom 2)
Eternal
2010-05-18
2010-05-18
Ewa Ratajczyk

Kup Wieczni wygnańcy w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wieczni wygnańcy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wieczni wygnańcy

Książka nie jest zła ale nie jest też dobra, powiedziałabym że taka średnia. Autorka zmarnowała potencjał jakim było zestawienie aniołów i wampirów. Bohaterowie i ich relacje potraktowane trochę pobieżnie a fabuła trochę chaotyczna.

Po książkę sięgnęłam oczekując czegoś bardziej mrocznego i pod tym względem poczułam się rozczarowana. Tytuł przeczytałam w jeden wieczór, czyta się lekko, łatwo i dość przyjemnie o ile nie oczekujemy po nim za wiele.

5/10

Od samego początku widać, że kiążka napisana w dość niezrozumiały sposób, wszystko dzieje się szybko, zdarzenia są zupełnie nielogiczne. Dużo niejasnych wtrąceń, skupiania się na szczegółach w jednym zdaniu, zero wyjaśnień, skąpe opisy emocji i myśli. Bohaterowie szarzy jak kartka papieru.
Szkoda, fabuła zapowiadała się ciekawie, koncept dobry - wykonanie już dużo gorsze.

Książka nieco by zapchać czas. Ciekawa fabuła, ale przy lepszym jej rozłożeniu może byłoby coś lepszego z tej powieści.

1836 użytkowników ma tytuł Wieczni wygnańcy na półkach głównych
461 użytkowników ma tytuł Wieczni wygnańcy na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Wieczni wygnańcy

Okładka książki Violent Ends Kendare Blake, Steve Brezenoff, Delilah S. Dawson, Trish Doller, Shaun David Hutchinson, Christine Johnson, Hannah Moskowitz, Beth Revis, Neal Shusterman, Cynthia Leitich Smith, Courtney Summers
Okładka książki Nieśmiertelni. Miłosne Opowieści Wampiryczne Rachel Caine, Kristin Cast, Claudia Gray, Nancy Holder, Tanith Lee, Richelle Mead, Cynthia Leitich Smith, Rachel Vincent

Cytaty z książki Wieczni wygnańcy