Zanim wyblakną wspomnienia

Okładka książki Zanim wyblakną wspomnienia autora Toshikazu Kawaguchi, 9788367817677
Okładka książki Zanim wyblakną wspomnienia
Toshikazu Kawaguchi Wydawnictwo: Grupa Wydawnicza Relacja Cykl: Zanim wystygnie kawa (tom 3) Seria: Japońska Relacja literatura piękna
Zanim wystygnie kawa (tom 3)
Japońska Relacja
Before Your Memory Fades
2023-10-26
2023-10-26
2022-09-01
Joanna Dżdża

Kup Zanim wyblakną wspomnienia w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zanim wyblakną wspomnienia

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zanim wyblakną wspomnienia

Pomimo powtarzalności schematu powieści, historie przedstawione w niej chwytają za serce. Całkiem przyjemna lektura, lecz wzruszająca, nostalgiczna.

Hmm... jak 2 pierwsze części były OK, tak ten tom już taki sobie, raczej nudno się robi. Nie wiem czy będę sięgała po kolejne części.

Jak już pewnie wiecie, pierwszy tom średnio przypadł mi do gustu, z drugim wcale nie było lepiej, bowiem historie w nim zawarte kompletnie do mnie nie trafiły. Licząc na to, że trzecia część wypadnie lepiej na tle poprzednich, niestety dosyć mocno się przeliczyłam. Z każdą kolejną historią i każdym kolejnym bohaterem, odczuwam coraz większe pisanie na siłę. Trzymanie się tematu śmierci niestety nie pomaga, a dodatkowe rozwodzenie się nad tym, czy dana postać wróci do teraźniejszości, czy jednak postanowi pozostać w przeszłości niestety jeszcze bardziej podsyca przemęczenie tym motywem. Książka nie jest pod żadnym pozorem fatalna, ale być może został już przekroczony dobry smak tej serii i należałoby ją pozostawić, bądź nieco zmienić ten format, aby przyszłościowo nie był on aż tak bardzo męczący?

3165 użytkowników ma tytuł Zanim wyblakną wspomnienia na półkach głównych
723 użytkowników ma tytuł Zanim wyblakną wspomnienia na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Zanim wyblakną wspomnienia