Heartstopper volume 1

- 2019-02-07
- 2019-02-07
- angielski
- Inne
Boy meets boy. Boys become friends. Boys fall in love.
An LGBTQ+ graphic novel about life, love, and everything that happens in between - for fans of The Art of Being Normal, Holly Bourne and Love, Simon.
Charlie and Nick are at the same school, but they've never met ... until one day when they're made to sit together.
They quickly become friends, and soon Charlie is falling hard for Nick, even though he doesn't think he has a chance. But love works in surprising ways, and Nick is more interested in Charlie than either of them realised. Heartstopper is about love, friendship, loyalty and mental illness.
It encompasses all the small stories of Nick and Charlie's lives that together make up something larger, which speaks to all of us. This is the first volume of Heartstopper, with more to come.
Kup Heartstopper volume 1 w ulubionej księgarni
Oceny książki Heartstopper volume 1
6396 użytkowników ma tytuł Heartstopper volume 1 na półkach głównych- Przeczytane 5 516
- 2022 385
- Komiksy 126
- Komiks 100
- 2021 97
- 2023 91
- E-book 67
Cytaty z książki Heartstopper volume 1
RozwińNie da się powiedzieć, czy ktoś jest gejem tylko na podstawie wyglądu. A "gej" i "hetero" to nie są jedyne opcje. W każdym razie dyskutowani...
Rozwiń

OPINIE i DYSKUSJE o książce Heartstopper volume 1
Nie
Nie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOgólnie super cute i przyjemnie się czyta, ale byłam w szoku jak się dowiedziałam, że oni są tacy młodzi xd
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCudowny komiks, przeuroczy, podczas czytania ciepło robi się na serduszku. Zasłużenie otrzymuje tak pozytywne oceny. Tak mnie wciągnął, że pierwszy raz przeczytałam książkę w jeden wieczór.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSerialu nie widziałem. W sumie coś mi tylko mignęło o nim w mediach społecznościowych.
Dla jasności powiem, że pikantnych scen brak, jedynie pocałunki. Więc dałbym tutaj może widełki wiekowe pomiędzy +14/+16.
Co mnie zaskoczyło, to fizyczny rozmiar tego komiksu (dla kogoś głównie przyzwyczajonego dla mang). Format nieco większy od A5. Jest to krótko mówiąc grubasek pod tym względem.
Jeśli chodzi o kwestię wizualną, jest czarno-biało jakby tego jeszcze ktoś nie wiedział, albo spodziewał się kolorowych kadrów. Mangi czasem mają ten problem, że tekst jest napisany drobnym maczkiem, tu jest wszystko ładnie czytelnie.
Kreska jest komiksowa, gruby "markerowy" lineart, cieniowanie w większości symboliczne.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCo tu się rozpisywać? Powieść graficzna (przynajmniej ten tom) traktuje o szczenięcej miłości (postacie to nastolatki 15/16 lat),która wywołuje uśmiech na twarzy.
Polecajka z Tiktoka. W tym roku eksperymentuje z nowymi kategoriami. Mam tutaj książkę w formie komiksu. Nigdy bym się tego nie spodziewała, ale podoba mi się. Temat dotyczy szkolnej miłości dwóch chłopaków. Tak — temat z gejami jako główny. Przyjemna, szczenięca miłość i zauroczenie. Odkrywanie siebie i swojej tożsamości i niesamowita odwaga postawienia miłości wyżej niż komentarze typu: „co ludzie powiedzą?”. Okazało się, że mamy tutaj całą serię komiksów z Nickiem i Charliem w rolach głównych. Fajna rzecz do czytania w kolejkach, poczekalniach i na paznokciach. W moim przypadku. Wciągam się i polecam spróbować. Polecam
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNo… nie moje typ książki ale śmieszna
No… nie moje typ książki ale śmieszna
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo mi się spodobało. Chociaż prawie nic nie wiedziałam o fabule, nie licząc o jakiej miłości jest ta seria. Nie oglądałam serialu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŁadnie wizualnie, też dobrze napisane i dobrze pokazane sytuację. Jak na pierwszy tom to idealnie według mnie, prosto, szczerze i miło.
Książka (albo komisk) sama w sobie jest naprdę genialna. Historia jest przyjemna w odczuciu ale jej tępo jest naprawdę szybkie przez co ma się wrażenie że relacja głównych bohaterów jest rozwijana kompletnie nie na naszych oczach ponieważ są nam pokazane tylko najważniejsze sceny a o tym rozwoju relacji jest nam tylko zaocznie powiedziane. Język jak i grafika są przyjemne dla oka co umiala czytanie. Ogólnie polecam bo naprawdę szybko się czyta a historia dobrze obrazuję realja bycia osobą LGBTQ.
Plus za to że piesek ma swoją własną kurtkę w zimę :3
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMega młodzieżówka, przeczytałam w jeden spokojny Wieczorek. ( to komiks więc szybko się czyta )
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie napiszę pewnie nic nowego, stwierdzając, że to bardzo urocza historia zakochania pomiędzy dwoma chłopakami, którą można czytać na poprawę nastroju. Na razie pożyczyłam tylko dwa pierwsze tomy. Z jakichś powodów, zanim jeszcze wzięłam je do ręki, zawsze wyobrażałam sobie, że całe te komiksy będą w takich kolorach, jak ich okładki. Trochę się rozczarowałam, kiedy zobaczyłam, że są jednak czarno-białe. Nie jest to do końca taki styl rysowania, który najbardziej lubię, ale mimo to ostatecznie obrazki przekonały mnie do siebie - mimo pewnej prostoty, jednak fajnie zostały gdzieś tam ujęte najistotniejsze szczegóły i wyrazy twarzy. Fabularnie bardzo spoko, no tak słodko, ale w sumie fajnie się rozwija ta opowieść. Tak czy owak, fajnie, że te komiksy istnieją i że są dostępne w bibliotece, naprawdę. Następnym razem pożyczam od razu wszystkie pozostałe.
Nie napiszę pewnie nic nowego, stwierdzając, że to bardzo urocza historia zakochania pomiędzy dwoma chłopakami, którą można czytać na poprawę nastroju. Na razie pożyczyłam tylko dwa pierwsze tomy. Z jakichś powodów, zanim jeszcze wzięłam je do ręki, zawsze wyobrażałam sobie, że całe te komiksy będą w takich kolorach, jak ich okładki. Trochę się rozczarowałam, kiedy...